Wat als … een raar scenario opduikt in Oost-Vlaanderen?

Gentil Dossche
| 0 reacties
Wat als … een raar scenario opduikt in Oost-Vlaanderen?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met nog 1 competitiedag voor de boeg zijn er al enkele zekerheden rond de vragen over klimmen en dalen, maar toch nog heel wat ontbrekende antwoorden. Zo bv. bestaat de mogelijkheid op een unieke barrage in 1ste provinciale! En wat als?

 Klimmen en dalen in gans Oost-Vlaanderen

1ste provinciale:Stijgers: kampioen Sint-Gillis-Waas + de winnaar van de eindronde tussen Lovendegem, Merelbeke, Melsele en RC Wetteren (of Rapide Lebbeke: als Wetteren zondag verliest en Rapide wint, komt er een barragematch tussen beiden)

Dalers: De 2 laatsten in de eindrangschikking dalen rechtstreeks. Per daler van een Oost-Vlaamse ploeg uit bevordering komt daar nog een extra ploeg bovenop. In 4de A dalen 3 ploegen rechtstreeks en speelt de 13de nog een eindronde. Aangezien Appelterre, Maldegem en Jong Lede niet meer te redden zijn, hebben we al minstens 5 dalers in 1ste provinciale! Voor Kemzeke, Bambrugge, SK Lebbeke en Geraardsbergen is het doek al gevallen. Opstal kan nog 11de eindigen als Voorde zondag verliest en zij zelf winnen. In dat geval komt er een barrage tussen beiden.

13de in 4de klasse A? Zoals gebruikelijk spelen de 4 ploegen die in hun reeks op de 4de laatste plaats eindigen een onderlinge barrage. In tegenstelling tot de voorgaande jaren blijven de 2 winnaars van deze duels niet in Bevordering maar moeten zij deelnemen aan de interprovinciale eindronde en zakken de 2 verliezers direct naar 1ste provinciale! In 4de klasse A verkeren Zele, Petegem en Berlare nog in acuut gevaar voor deze 13de stek. In een slecht scenario zijn er dan 6 dalers in OVL.

En wat als …? Stel dat Voorde volgende zondag wint en zowel Laarne, Kruibeke als Zelzate verliezen. In dat geval eindigen er 4 ploegen gelijk op de 11de plaats in 1ste provinciale! Een unieke barrage vooraf bij het slechte bevorderingsscenario!

2de provinciale: Ursel en Ninove stijgen al zeker naar 1ste provinciale, terwijl Lochristi of Stekene daar nog bij komt. Samen met deze 3 reekskampioenen stijgt ook de winnaar van de eindronde, betwist tussen de 2de in de eindstand van elke reeks en de 3x 3 periodekampioenen of best gerangschikten. Van deze 12 stijgt er slechts één ploeg en dus hebben de gegadigden nog een reeks matchen voor de boeg.

Dalers: 2 rechtstreekse dalers per reeks. Samen met deze 6 ploegen komt er nog 1 daler bij (over de 3 reeksen samen) per Oost-Vlaamse ploeg die degradeert uit Bevordering (momenteel al zeker 3), zodat de nummers 14 in de 3 reeksen al kop van jut zijn. Valt er een 4de slachtoffer in 4de klasse A, dan komt er 1 extra daler uit de 3 nummers 13 uit 2de provinciale.

3de provinciale: De 5 reekskampioenen trekken volgend seizoen naar 2de provinciale. Heusden, Machelen en Bonanza zijn al zeker. Voor Mariakerke, Zomergem of Azalea (3-A) en Klinge of Haasdonk (3-E) is het wachten tot de laatste speeldag. Er worden dan nog 3 ploegen toegevoegd uit een eindronde met de 2de in de eindstand van elke reeks en de 5x 3 periodekampioenen of best geplaatsten.

Dalers: 2 rechtstreeks per reeks. Per Oost-Vlaamse daler uit 4de klasse daalt er bovendien nog een ploeg naar 4de provinciale. Hiervoor betwisten de 5 nummers 14 nog een nacompetitie, waarvan dan 3 of 4 ploegen de pineut zijn.

4de provinciale: De 5 reekskampioenen mogen naar 3de provinciale. Maria-Aalter, HT Zwijnaarde, Moerbeke of Ophasselt, Massemen en Tielrode hebben hun ticket al binnen. 7 ploegen uit een eindronde met de 2de in de eindstand van elke reeks en de 5x 3 periodekampioenen of best geplaatsten stijgen eveneens.

Besluit: Het slopende seizoen is nog niet helemaal afgelopen maar we blijven het opvolgen. Ergens een foutje gezien of heb je een bemerking, contacteer mij via gentil@telenet.be of 0499-767.499

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties