Interview Mathyssen: "Vier mooie jaren gehad bij Hoogstraten"

Conrad Grayson
| 3 reacties
Mathyssen: "Vier mooie jaren gehad bij Hoogstraten"
Foto: © SC

Dirk Mathyssen sprak met Voetbalkrant.com over het seizoen van VV Hoogstraten en zijn overstap naar Racing Mechelen.

“We scoren makkelijk en we verdedigen goed”

Hoogstraten staat op een zucht van de titel. Met nog twee speeldagen in het verschiet staat het vijf punten voor op Racing Mechelen. Ondanks het feit dat Hoogstraten vorig jaar tweede eindigde, komt het huidige schitterende seizoen compleet onverwacht.

“We hebben afgelopen zomer enkele belangrijke spelers laten gaan. Veel mensen dachten ook dat we verzwakt waren. De bedoeling was om het dit jaar zo goed mogelijk te doen. Toch speelden we een geweldige heenronde waarin we veel wonnen. Nadien kenden we een kleine dip rond nieuwjaar, maar nu hebben we ondertussen alweer zes wedstrijden achter elkaar gewonnen", aldus Mathyssen.

Volgens Mathyssen is het sterkste punt van de ploeg het aanvallend vermogen. In tegenstelling tot vorig jaar hebben meerdere spelers hun aandeel in de gemaakte doelpunten.

“Aanvallend kwamen we dit seizoen heel goed voor de dag. We scoren echt enorm makkelijk. Daarnaast hebben we heel weinig doelpunten geslikt, dus ook verdedigend zit het helemaal snor. Dat is de verdienste van de coach.”

“Ik heb de promotie mee helpen afdwingen”

Dirk Mathyssen zal er dus volgend seizoen niet bijzijn. Hij tekende enkele weken geleden bij Racing Mechelen. Het vertrek van de aanvaller zal een aderlating zijn voor de ploeg van coach Regi Van Acker. Al blijft Mathyssen bescheiden.

“Ik weet niet of ik gemist zal worden. Dat is iets wat je aan het bestuur moet vragen. Ik heb dit jaar altijd gespeeld als ik fit was. Ik ben een basisspeler die vertrekt, maar ik kan toch terugblikken op een mooie periode bij Hoogstraten.”

Mathyssen had graag in tweede klasse gespeeld, maar heeft geen spijt van zijn overstap. “Op een bepaald moment heb ik een beslissing genomen en daar sta ik nog altijd achter. Het is enigszins jammer dat ik niet mee hogerop ga met Hoogstraten, maar ik heb de promotie mee helpen afdwingen. Daar ben ik enorm fier op.”

“Ik ben van het principe: als je iets beslist, dan sta je daar ook volledig achter. Natuurlijk hoop ik dat Racing Mechelen ook nog naar tweede klasse gaat via de eindronde, maar we zullen nog zien hoe dat loopt. Eerst wil ik kampioen worden met Hoogstraten.”

“Spelers komen en spelers gaan”

De toekomstige aanvaller was naar eigen zeggen toe aan vernieuwing. Hij heeft vier mooie jaren gekend in Hoogstraten, maar had nood aan een nieuwe uitdaging. “Ik denk dat ik die uitdaging opnieuw ga vinden in Racing Mechelen. Het is een nieuwe omgeving en ik hoop daar op dezelfde manier te kunnen presteren als dat ik hier gedaan heb.”

Mathyssen mag dan wel vertrekken bij Hoogstraten, toch wordt hem dat niet kwalijk genomen. “Over het algemeen denk ik niet dat ze mij dat kwalijk nemen. Ze zullen het misschien eerder jammer vinden. Ik kom met iedereen goed overeen en ik heb veel geweldige mensen leren kennen hier. Maar dat is voetbal, spelers komen en spelers gaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties