Anele: "We must kick some ass"

Fabian Morren
| 17 reacties
Anele: "We must kick some ass"
Foto: © SC

Donderdag weten we wie de beker van België wint. Racing Genk en Cercle Brugge spelen de finale. Onze redactie telt samen met u af naar die finale. "De bekerfinale betekent heel wat", vertelt Ngongca Anele aan Voetbalkrant.com.

Door Robby Morren

"Sommige jongens in onze kern waren er bij de vorige bekerfinale al bij en zij hebben er al van geproefd. We weten dat de druk bij ons ligt en niet bij Cercle Brugge. De mensen denken dat het voor ons een gezondheidswandeling wordt maar dat zal absoluut niet zo zijn", stelt Anele.

"Op papier zijn wij de sterkste ploeg maar op het veld is elf tegen elf en de bal is rond. We zijn ook niet vergeten dat we in de competitie slechts 1 op 6 pakten tegen Cercle. Wij moeten op het veld stappen met de wetenschap dat we er klaar voor zijn, we must kick some ass.”

"Wij willen die beker het meest"

“Voor mij zal het echt bijzonder zijn", vervolgt de Zuid-Afrikaan van Genk. "Als we deze beker kunnen winnen, zal dat de kers op de taart zijn. We hebben een goed seizoen gehad met een mooie Europese campagne maar we moeten trachten af te sluiten met een prijs in onze handen. Ook de nieuwkomers willen die beker meer dan wat dan ook.”

Vol stadion
“Donderdag zullen we volledig opgeladen dat veld betreden met 30.000 supporters die ons zullen steunen en dat is super. Ik weet dat sommige spelers nerveus worden als ze voor zoveel volk moeten spelen maar voor mij zijn dat de omstandigheden waar je zo opgewonden van wordt als een klein kind dat een nieuw snoepje krijgt. Ik zou het fantastisch vinden als het stadion vol zou zitten", glundert Anele.

“Wij weten wat we willen en ik denk dat wij die beker het meest willen. Voor mij zou het betekenen dat ik een prijs kan winnen terwijl mijn vrouw en dochter in het stadion zitten. Ik kan er niet op wachten. “

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties