Zaterdag straatvoetbal in Brussel

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Zaterdag straatvoetbal in Brussel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op zaterdag 11 mei staat in Brussel de finale van Electrabel Street Heroes op het programma. In deze straatvoetbalcompetitie zoekt men de beste panna-spelers van Brussel. De beste vier van elke categorie gaan ook naar de nationale finale.

De Brusselse finale gaat door op het Muntplein. De start is voorzien rond 14u, de finale rond 17u. "Panna is spectaculairste vorm van straatvoetbal met korte wedstrijdjes 1 tegen 1. Het ultieme doel is een panna scoren, namelijk de bal gecontroleerd tussen de benen van de tegenstander spelen. De spelers schudden elkaar de hand voor en na iedere wedstrijd om op die manier te tonen dat ze een respectvolle wedstrijd willen spelen en dat ze de uitslag aanvaarden", staat te lezen in het persbericht.

De beste vier van elke categorie plaatsen zich voor de nationale finale. Het tornooi heeft echter ook een sociaal luik. "Kwalificeren voor het eindevenement, het 'Belgian Panna Championship', kan dit jaar ook in 10 andere steden: Antwerpen, Brugge, Genk, Gent, Bergen, Namen, Ronse, Seraing, Turnhout en Verviers. Naast het vinden van de beste panna spelers, willen de organisatoren de interactie tussen jongeren van diverse culturele en etnische achtergronden bevorderen. Want één iets hebben ze allemaal gemeen: de passie voor voetbal."

Allen dus naar Brussel zaterdag om het spectaculaire straatvoetbal te bewonderen!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties