70 procent Belgische trainers zien meerwaarde buitenlanders niet

Frank Deckers
| 35 reacties
70 procent Belgische trainers zien meerwaarde buitenlanders niet
Foto: © SC

Meer dan 70 procent van de Belgische coaches vindt buitenlandse trainers geen meerwaarde in de Jupiler Pro League. Dat werd bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Guy Thys Award.

20,9 procent vindt de buitenlanders in onze competitie “absoluut geen meerwaarde”. 49,3 procent vindt ze “eerder geen meerwaarde”. Francky Dury zei ook nog dat het niet makkelijk is voor Belgische coaches. “Alle vijf topclubs in ons land worden momenteel gerund door een buitenlandse coach. We moeten die buitenlanders aanzien als concurrenten. We mogen ons niet in de hoek laten duwen. We moeten onze rug rechten en naast die buitenlanders gaan staan”, aldus Dury aan HLN.

Georges Leekens ziet het voordeel van een buitenlandse coach ook niet in. “We moeten niet vergeten dat de Belgische trainers veel talent hebben. We hebben veel jonge coaches, en die willen natuurlijk ook graag de kerktoren verlaten. We moeten mekaar als Belgen wat meer succes beginnen toewensen”, zei de ex-coach van Club Brugge aan HLN.

Hein Vanhaezebrouck is zeer kritisch voor zijn collega’s. “We moeten als Belgen stoppen met onderdanig te zijn. Die nieuwe buitenlandse trainerss hebben mij dit seizoen niet positief kunnen verrassen. We moeten als Belgen geloven in onszelf en niet meer kijken naar anderen. De Belgische voetballers zijn al wereldtop, wij moeten volgen. We moeten dringend durven naar het buitenland te trekken als trainers.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties