De momenten van Aernout Van Lindt: kippenvel aan de Gaverbeek

De momenten van Aernout Van Lindt: kippenvel aan de Gaverbeek
Foto: © SC

Na alweer een lang seizoen in eerste nationale is de kampioen bekend. Anderlecht schoot dit jaar de hoofdvogel af. Onze redacteurs kiezen deze week hun momenten van het seizoen. Vandaag is het de beurt aan Aernout Van Lindt.

Moment 1: kippenvel aan de Gaverbeek

De manier waarop Zulte Waregem dit jaar dicht bij zijn fans stond kan je zonder meer als uniek omschrijven. Na elke thuisoverwinning kroop er wel iemand van de spelers in sfeervak X om dat deel van het stadion letterlijk te doen daveren. Naarmate het seizoen vorderde werd ook het feest steeds overtuigender.

Zeker na de thuisoverwinning tegen Anderlecht was de opbouw van het feestje indrukwekkend. Zelden een stadion zo stil geweten om even later uit te barsten in iets wat leek op een groots volkfeest. Het bleek uiteindelijk slechts de stellende trap van de vergelijking.

De vergrotende trap kwam er na de thuisoverwinning tegen Club Brugge vorige donderdag. Al in de slotminuut kregen Davy De fauw en Thorgan Hazard een minutenlange applausvervanging. Na de wedstrijd bedankten de spelers hun fans, die meer dan een kwartier massaal in het stadion bleven en al vierden alsof er een titel gewonnen was. “We pakken ze een voor een”, zei Francky Dury en het hele publiek werd gek.

Zover kwam het niet, want op Anderlecht werd niet gewonnen: 1-1. Tot zover dat groot volksfeest moet menigeen gedacht hebben. Mis poes, rond middernacht stonden nog steeds enkele duizenden fans te feesten op en rond de markt van Waregem. Enkele uren daarvoor raakten de spelers van Essevee nauwelijks op het podium, omdat de volksmassa gewoon té groot was. Ontgoocheling? Eventjes misschien, maar al snel sloeg de stemming om in “Forza Essevee” en “We’re on a European tour.” De overtreffende trap van vergelijking zo u wil.

Moment 2: het schoolreisgevoel na Lokeren – Standard

Het grappigste moment in mijn prille carrière bij Voetbalkrant.com ontspon zich na Lokeren – Standard. De 4-1 kwam vermoedelijk heel hard aan bij Standard. De spelers wilden of mochten niet met de pers praten na de wedstrijd. Enkelen onder hen zeiden dat hun trainer Mircea Rednic hen had opgedragen niet te reageren tegenover de pers.

De trainer viel uit de lucht: “Hoezo mogen ze niet reageren? Natuurlijk mogen ze reageren!” Het hele euvel was gebaseerd op een misverstand. Tijdens de week mochten de spelers niet met de pers praten om zich voor te bereiden op de wedstrijd tegen Lokeren, maar na de wedstrijd mocht dat natuurlijk wel. Aldus de coach toch.

Maar de spelers van Standard zaten ondertussen al op de bus. Enkele mensen terug in de mixed zone sturen leek de trainer ook wat te veel werk, dus vond hij er niet beter op dan de hele persmeute mee naar de bus te sturen om daar nog wat reacties te sprokkelen. Nog net niet in rijtjes van twee liepen we mee met de Roemeen richting Standard-bus. Comedy Capers ten top natuurlijk, maar wel een mooi gebaar ook van Rednic. Eens aangekomen aan de bus vroeg hij wie we wilden spreken, waarop hij in de bus ging en kordaat enkele van zijn spelers van de bus nam om alsnog een reactie te komen geven.

Moment 3: hattrick van het jaar – Mbaye Leye

Mbaye Leye toonde tijdens play-off I zijn klasse meermaals. Vooral op het veld van Club Brugge haalde hij uit met enkele flitsen. Hij zorgde meteen voor een van de mooiste hattricks aller tijden en zeker van dit seizoen. Het eerste doelpunt was een pegel op z’n Balotelli’s en doelpunten twee en drie waren wonderbaarlijke krullen.

Als symbool voor het boerenjaar van Zulte Waregem kon die hattrick wel tellen en we hebben hem ook prompt in een lijstje met Messi, Boateng en Quagliarella weten te zetten.

Zoals collega Sander De Graeve gisteren al vertelde: opvallend hoe ook het publiek van Club Brugge de genialiteit van de Senegalees wist te onderschrijven met een gemeend applaus. Lees de momenten van Sander hier nog eens na …

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties