Roda JC redt zich nipt

Fabian Morren
| 6 reacties

Roda JC speelt ook komend seizoen in de Eredivisie. De club uit Kerkrade verzekerde zich van het behoud na een 2-1-overwinning tegen Sparta. De heenwedstrijd in Rotterdam was op 0-0 geëindigd.

Geen promotie dus voor Sparta, wel het behoud voor Roda JC. Velen in Nederland fronsten al de wenkbrauwen dat Roda het dit seizoen zo slecht deed in de Eredivisie. Het vertrek van coach Harm Van Veldhovnen werd maar moeilijk verteerd.

In de eindronde met de tweedeklassers bibberde Roda wel flink in de finale. Na de 0-0 in Rotterdam kwam Sparta in de eerste helft op voorsprong in de return. Bilate scoorde al na vijf minuten. Pas in de laatste twintig minuten zette Fledderus met twee doelpunten de scheve situatie alsnog recht.