Van Der Bruggen: "Ik ontgoochelde nooit"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 29 reacties
Van Der Bruggen: "Ik ontgoochelde nooit"
Foto: © SC

KAA Gent ging afgelopen zondag zwaar onderuit op Sclessin. Meteen spatte de Europese droom van de Oost-Vlamingen uiteen. "Die nederlaag was een goede les", weet Hannes Van Der Bruggen.

De Buffalo’s trokken naar Luik om een 1-0-voorsprong uit de heenwedstrijd te verdedigen. Negentig minuten later waren de illusies gesmolten als sneeuw voor de zon. De afgang was compleet na de zware 7-0.

“Het was inderdaad een zware dreun”, geeft Van Der Bruggen toe in Sport/Voetbalmagazine. “Vooral omdat we de laatste weken nooit met meer dan twee goals verloren. Aan de rust beslisten we om risico’s te gaan nemen. We hadden echter een slechte dag terwijl bij Standard alles lukte.”

Ook het Gentse clubbestuur was ontevreden na de wedstrijd. Een Europese campagne in het nieuwe stadion was immers een natte droom voor de Buffalo’s. “Die reactie moet je kaderen in het moment”, aldus de 20-jarige middenvelder. “Hij weet ook wel dat iedereen tot het uiterste is gegaan. In Standard moesten we gewoon onze meerdere erkennen. Standard stond immers onder druk en moest winnen. Volgens mij ligt daar het verschil.”

De voorbije weken kreeg Jorge Lopez de voorkeur op het Gentse jeugdproduct. Heeft Van Der Bruggen schrik voor de 34-jarige Spanjaard met het oog op volgend seizoen? “Ik weet zelf niet waarom ik niet langer in de basis stond. Ik heb er alleszins geen uitleg over gekregen. Lopez brengt meer rust aan de bal, terwijl ik vooral voor diepgang zorg. Maar ik trek me op aan het feit dat ik nooit ontgoochelde toen ik speelde.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties