Reactie Benteke: "Ik had moeten scoren"

Benteke: "Ik had moeten scoren"
Foto: © SC

België won met 2-1 van Servië, al had de score nog hoger kunnen oplopen als Christian Benteke de weg naar het doel had gevonden. De spits was na de wedstrijd wel eerlijk in zijn reactie.

Aernout Van Lindt in Brussel

"Ik had er vandaag minstens eentje moeten scoren. Daar ben ik me volledig van bewust. Bij de eerste grote kans zat de doelman er net nog met een handje tussen. Dat was jammer. Bij de tweede grote doelkans heb ik de verkeerde keuze gemaakt. Ik had moeten schieten met links, maar had vertrouwen genoeg om het met rechts te proberen."

"Al bij al moeten we gewoon tevreden zijn met de overwinning. Dit zijn drie belangrijke punten en het is een mooie bonus dat we nu alleen aan de leiding staan. Toch mogen we nog niet victorie kraaien, want we hebben nog enkele moeilijke matchen voor de boeg."

Er is een manier om zeker te zijn van het WK volgens Benteke: "Het best van al winnen we gewoon al onze wedstrijden. We mogen geen tegenstander onderschatten, zeker ook de Schotten niet als je het resultaat van vandaag hoort."

De aanvaller was verder ook blij dat hij mocht starten vandaag: "Het is altijd leuk als de coach vertrouwen in je heeft. Of dat nu met het nationaal elftal is, of met een club. Het is ook leuk dat iedereen gelooft heeft in ons."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties