Giggs: "Spaanse dominantie nog niet meteen voorbij"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Giggs: "Spaanse dominantie nog niet meteen voorbij"
Foto: © SC

Ryan Giggs heeft er inmiddels meer dan twee decennia topvoetbal op zitten. Momenteel volgt de Welshman een trainerscursus. Marca zocht hem op in Istanbul om zijn geheim te ontdekken.

In 1990 debuteerde de toen 17-jarige Giggs voor de hoofdmacht van Manchester United. Anno 2013 dartelt de middenvelder nog steeds rond op Old Trafford. Giggs heeft zelfs nog een jaar contract bij the Red Devils.

Momenteel volgt Giggs een trainerscursus in Istanbul. Hoe ziet hij zijn toekomst? “Ik ben er eerlijk gezegd zelf nog niet aan uit”, aldus de middenvelder in Marca. “Maar ik heb nog eventjes tijd. Alle opties liggen nog open: trainer, begeleider van jongeren of een andere functie.”

De 39-jarige Giggs heeft er meer dan twee decennia topvoetbal opzitten. Wat is zijn geheim? “Een geheim is er eigenlijk niet. Ik raad elke belofte aan om hard te werken. Maar ik had het geluk een goede coach te hebben om omringd te zijn door de beste spelers te wereld.”

Marca wilde natuurlijk ook de mening van de 64-voudig international over het Spaanse voetbal. “Er lopen toppers rond in het nationale elftal zoals Xavi, Andres Iniesta en Cesc Fabregas. Maar ook de jeugdelftallen doen het goed. Ik denk dat de Spaanse dominantie wel nog eventjes zal aanhouden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties