Menzo: "Ik heb de passie van Gerets"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 11 reacties
Menzo: "Ik heb de passie van Gerets"
Foto: © SC

Stanley Menzo is bezig aan zijn eerste echte taak als hoofdtrainer. De Nederlander liet zich echter door grootheden beïnvloeden. Onder anderen Louis van Gaal en Erik Gerets passeren de revue.

Menzo moet Lierse naar succes leiden. De voorbije seizoenen beleefden de Pallieters steevast een degradatiegevecht. De ex-doelman van onder andere Ajax, Lierse en Bordeaux moet de geelhemden kleur geven.

Veel ervaring als trainer heeft de Nederlander echter niet op het hoogste niveau. Maar hij leerde veel van toppers als Louis van Gaal en Erik Gerets. In Sport/Voetbalmagazine geeft de coach tekst en uitleg.

Gerets was de coach waarmee Menzo destijds de Belgische landstitel pakte met Lierse. “Wat passie betreft, lijk ik veel op hem”, aldus de Nederlander. “Ik pikte bovendien kleine details van hem op. Elke maand trokken we met het team naar het buitenland om een activiteit te doen. Dat zal ik nooit vergeten.”

Ook in Nederland zelf zocht Menzo naar inspiratie. En dan kom je al snel uit bij namen als van Gaal en Johan Cruijff. “Vooral de trainingsopbouw van van Gaal is uniek. Ik begreep het eigenlijk pas eens ik zelf een trainerscursus begon. (lacht). Cruijff? Dat is dan weer een praktijkman. Hij weet natuurlijk hoe je tegen een bal moet trappen.”

Ook John van den Brom draagde een steentje bij aan het idealisme van Menzo. “Het was leerzaam om als assistent over de schouder van de Anderlecht-trainer mee te kijken. Van den Brom is een echte people-manager en dat is heel belangrijk in het moderne voetbal.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties