Houben: "Nooit gedacht aan andere coach dan Mario Been"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 4 reacties
Houben: "Nooit gedacht aan andere coach dan Mario Been"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Gisteren maakte Racing Genk officieel bekend dat Mario Been een nieuwe overeenkomst tekende tot de zomer van 2016. Ondanks de ietwat moeizame onderhandelingen heeft Herbert Houben, de voorzitter van de club, nooit getwijfeld aan een goede afloop.

“Het heeft lang geduurd, dat wil ik niet ontkennen. De verantwoordelijkheid daarvoor ligt hoofdzakelijk bij ons. Ik wil benadrukken dat Mario geen financieel onmogelijke eisen stelde waar hij niet van afweek”, begint Houben in Het Laatste Nieuws.

"We zijn een voorzichtige club in contractbesprekingen"

Volgens de voorzitter ligt het eerder aan de voorzichtigheid die de Limburgers bij iedere onderhandeling in acht nemen. “In contractbesprekingen zijn wij een voorzichtige club, niet alleen als we praten over geld, maar ook over andere modaliteiten in zo’n verbintenis.”

Uiteindelijk kwamen beide partijen elkaar tegemoet en resulteerde dat in een nieuwe overeenkomst tot de zomer van 2016. “Deze overeenkomst is het resultaat van een compromis. Mario deed een beetje water bij de wijn en wij zijn wat opgeschoven in zijn richting.”

De onderhandelingen sleepten geruime tijd aan, maar Houben twijfelde er nooit aan dat beide partijen naar elkaar zouden toegroeien. “Er is nooit getwijfeld dat dit dossier een goede afloop zou krijgen. Mario wilde heel graag bij Genk blijven en omgekeerd hebben wij nooit gedacht aan een alternatief: noch Mircea Rednic, noch een Duitser waarvan ik nooit eerder hoorde", besluit de voorzitter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties