Nesta bezorgd over Serie A

Jens Hoofteer
| 6 reacties
Nesta bezorgd over Serie A
Foto: © SC

Alessandro Nesta speelt tegenwoordig in de MLS bij het Canadese Montreal Impact. De Italiaan is 37 en werpt een kritische blik op de Serie A, waar hij jaren lang het mooie weer maakte bij Lazio Roma en AC Milan. "Er is geen geld meer in Italië", zegt de verdediger aan de BBC.

Nesta is hard voor zijn vaderlandse competitie. “De Serie A is in verval. Er is gewoon geen geld meer in Italië. De beste spelers gaan naar andere competities zoals Spanje, Engeland en Duitsland.” Nesta is dan ook erg opgezet dat Juventus Carlos Tévez wist binnen te halen. “Ik had niet verwacht dat een speler als Tévez op dit moment in de Serie A zou willen spelen. Dat heeft Juventus goed gedaan.”

De 78-voudige international wil na zijn carrière graag aan de slag gaan als trainer. Nesta heeft naar eigen zeggen veel geleerd van Carlo Ancelotti, die samenwerkte met Nesta bij AC Milan en komend seizoen aan het roer staat bij Real Madrid.

“Het is niet makkelijk om de trainer van Real te zijn, want er is altijd veel druk. Ancelotti presteert juist erg goed onder druk, daarom is hij de beste trainer voor Real. Bij AC Milan liep hij altijd rond met een lach. Hij was perfect”, besluit de Italiaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties