Garrido: "Maxime en Rafa op de flanken, Tom in de spits"

Garrido: "Maxime en Rafa op de flanken, Tom in de spits"
Foto: © SC
Word fan van Club Brugge! 5783

Juan Carlos Garrido is blij met de komst van Tom De Sutter. De Spanjaard moet nu wel een manier vinden om de aanvaller in te passen in zijn 'compacte 4-3-3'.

Garrido had een type als De Sutter nodig. "Daarom ook heb ik vorige dagen toch aangedrongen bij het bestuur voort te maken met de komst van een spits die veel goals maakt", zegt Garrido in Het Nieuwsblad. "Al moet ik zeggen dat ik mij afgelopen weken, na wat ik zag op training, minder ongerust maakte dan tijdens mijn vakantie. Maar natuurlijk ben ik ontzettend blij met de komst van Tom. Ik weet ook wel dat hij een heel ander type is dan Carlos Bacca. Maar ik hou wel van zijn profiel: afhakend, toetsend, goed kopspel... Het is aan ons om nu de ideale balans in het elftal te zoeken."

Zijn 4-3-3 wil hij niet opgeven, ondanks het feit dat Lestienne en Refaelov geen jongens zijn die het voorzetten laten regenen. "Maxime en Rafa op de flanken en Tom in de spits, dat is de bedoeling. Ik blijf voorstander van compact spel. Maar goeie spelers als Tom passen zich altijd en overal aan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties