"Ik wil het kampioenschap winnen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 17 reacties
"Ik wil het kampioenschap winnen"
Foto: © SC

Nog twee nachtjes slapen en KAA Gent maakt haar intrede in de Ghelamco Arena. Ook Ivan De Witte droomt alvast van grote successen. "Ik wil het kampioenschap winnen."

Woensdag opent de Ghelamco Arena eindelijk de deuren voor het grote publiek. De Buffalo's ontvangen er dan VfB Stuttgart voor een galaduel. De inzet - de voetbalarena openen met een klinkende overwinning - is groot, maar eigenlijk staat er niets op het spel.

Ondertussen wordt er in sneltempo gewerkt om de bouwval klaar te krijgen. Vooral het speelveld zorgde de voorbije dagen voor grijze haren. "Het gras kleurde onverwachts rossig", vertelt Ivan De Witte op Sporza. "Er is dan maar besloten om een nieuwe mat aan te leggen. Er zal woensdag op een prachtig groen veld worden afgetrapt."

Gewaagde uitspraken

Met de opening van de Ghelamco Arena komt er een einde aan het eindeloze gebakkelei rond nieuwe voetbalstadions in België. Zorgt het meesterwerkje echter ook voor een mentaliteitswijziging in het land? "De toeschouwers zullen alvast op een comfortabele manier van voetbal kunnen genieten", gaat de trotse preses verder. "Ik waan me bij momenten in een viersterrenhotel. Of Gent nu een voorbeeld is? Ik merk inderdaad wat jaloezie bij mijn collega's." (lacht)

Ondertussen hebben de Buffalo's, na een teleurstellend vorig seizoen, het één en ander goed te maken. Wat verwacht De Witte van de nieuwe jaargang? "Gent moet op termijn uitgroeien tot een absolute topclub in België. Ik ben zelf ook ambitieus en wil binnen drie tot vijf jaar het kampioenschap winnen. Of dat geen gewaagde uitspraak is? Twaalf jaar geleden zei ik ook al dat we een nieuw stadion zouden bouwen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties