Club wint na strafschoppen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 19 reacties
Club wint na strafschoppen
Foto: © SC

De Bo Braem Cup gaat dit jaar naar Club Brugge. De partij eindigde op 2- 2, maar de blauwhemden toonden zich de sterkste in de strafschoppenserie.

Cédric De Volder in Kortrijk

De veredelde oefenpot kan worden gezien als de Kortrijkzaanse variant van de Brugse Metten. De trofee is genoemd naar Boudewijn Braem, verkozen tot beste speler ooit van KVK. Ondertussen is ‘de cup’ al aan zijn vierde editie toe.

Voor KV Kortrijk was de oefenpot bovendien een test met het oog op de competitiestart van volgend weekend. De West-Vlamingen brachten dan ook hun sterkste elf op de mat. Enkel Brecht Dejaegere begon naast Hein Vanhaezebrouck op de bank. Juan Carlos Garrido koos er dan weer voor om enkele jongeren voor de leeuwen te gooien. Enkel Oscar Duarte en Enock Adu tekenden voor extra ervaring.

Het was dan ook KVK dat van meet af aan de bal opeiste. Dat resulteerde in enkele kleine kansjes via Teddy Chevalier en Romain Reynaud. Club Brugge daarentegen was in de aanvangsfase aanvallend nergens. Vooral de wisselwerking tussen Nikola Storm en Mushaga Bakenga liep, tot ergernis van Garrido, veelvoudig mis.

Op het kwartier was het ei zo na prijs voor de Kerels. Sven Dhoest verkeek zich op een voorzet van Teddy Chevalier en Brecht Capon was er als de kippen bij om het leer tegen de netten te tikken. Zijn inzet strandde echter op de lat. Het enige wat blauw-zwart daar in de eerste periode kon tegenover zetten was een schot van Spyridon Fourlanos. Darren Keet keek echter werkloos toe hoe het leer over zijn kooi dwarrelde.

Nieuwkomers tonen zich

Op het halfuur besloten de Kortrijkzaanse nieuwkomers zich te tonen aan het thuispubliek. Een prachtig doorsteekballetje van Benito Raman bracht Stijn De Smet alleen voor de bezoekende goalie. De inzet van de ex-speler van onder andere Cercle Brugge en KAA Gent ging echter tegen de dwarsligger. In de herneming knalde Chevalier onbesuisd naast.

En nog was het aanvallend liedje van KVK niet uitgezongen. Chevalier zette zich goed door op rechts. In plaats van een vrijstaande Matton te bedienen knalde de Fransman het leer echter egoïstisch voorlangs. Rusten met 0-0, vooral voor Club een gevleide score.

Nieuwkomers doen het

De West-Vlamingen wilden na rust Boudewijn Braem echter eer betuigen. En dat resulteerde meteen in een voorsprong. Benito Raman knalde het leer, op aangeven van de ingevallen Brecht Dejaegere, droog voorbij een kansloze Dhoest. Meteen het eerste doelpunt voor de huurling in het Guldensporenstadion.

Club Brugge wilde de Bo Braem Cup echter niet zomaar aan KVK laten. Garrido gooide op het uur Lior Rafaelov en Eidur Gudjohnsen voor de leeuwen. De inbreng resulteerde meteen in een doelpunt. Keet had nog een reactie in huis op het schot van de opgerukte Boli Bolingoli, maar Rafaelov was goed gevolgd en deed de netten trillen, 1-1.

De Kerels bleven echter niet bij de pakken zitten en gingen resoluut op zoek naar de winnende treffer. Vooral Chevalier kwam dicht bij een doelpunt. Bij de eerste poging stond het vizier van de Franse aanvaller te hoog gericht. Luttele minuten later kwam hij een teenlengte te kort om de voorzet van Matton in doel te deviëren.

Debuut Klaasen

De nieuwe Teddy-beer van KVK liet het thuispubliek alsnog juichen. Een kwartier voor affluiten kon Mustapha Oussalah doorbreken op links. De flankverdediger legde het leer panklaar voor de aanvaller en die twijfelde niet, 2-1.

KVK leek de buit binnen te hebben. Sander Coopman besloot daar in blessuretijd echter een stokje voor de steken. De beloftevolle middenvelder van Club knalde het leer voorbij Keet. Laatstgenoemde leek echter niet helemaal vrijuit te gaan. Op naar strafschoppen.

En in die serie trok Club aan het langste eind. Uitgerekend nieuwkomers Robert Klaasen en Teddy Chevalier misten voor KVK. Voor de volledigheid: de serie eindigde op 1-4. Club wint, net als RSC Anderlecht eerder vandaag, een eerste prijsje

Opstelling KV Kortrijk: Darren Keet; Mustapha Oussalah (89' Baptiste Ulens), Maxime Chanot, Romain Reynaud, Brecht Capon; Nebosja Pavlovic, Gertjan De Mets(78’ Robert Klaasen), Stijn De Smet (46’ Brecht Dejaegere); Benito Raman, Thomas Matton (78’ Baptiste Martin), Teddy Chevalier (89' Zarko Tomasevic).

Opstelling Club Brugge: Sven Dhoest; Valentinos Vlachos, Oscar Duarte, Andrés Flores (59’Elton Monteiro), Boli Bolingoli; Enock Adu (59’ Lior Rafaelov), Spyridon Fourlanos, Birger Verstraete; Nikola Storm (59’ Sander Coopman), Mushaga Bakenga (59’ Eidur Gudjohnsen), Tuur Dierickx.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties