Interview Croux wil doorbreken: "Hopelijk dit seizoen basisplaats afdwingen"

Robby Morren
Robby Morren
| 5 reacties
Croux wil doorbreken: "Hopelijk dit seizoen basisplaats afdwingen"
Foto: © SC

Bij KRC Genk loopt een karrevracht jeugdig talent rond. Eén van hen is Jordy Croux. De 19-jarige middenvelder wil dit seizoen doorbreken. Bovendien merkt hij tevreden op dat ook toppers als Anderlecht en Club Brugge meer kiezen voor de eigen jeugd.

Door Robby Morren

"Ik heb een goede voorbereiding achter de rug, ik ben er helemaal klaar voor. Ik hoop dat ik meer kan spelen dan vorig jaar en dat ook enkele doelpuntjes en assists kan meepikken", opent Croux voorzichtig in een gesprek met Voetbalkrant.com.

In de pikorde van Mario Been moet Croux op dit moment Anthony Limbombe voor zich dulden. "Ik heb nu Anthony nog voor mij, het is de trainer die de keuzes maakt. Als ik moet invallen, is het aan mij om te bewijzen dat ik ook mijn steentje kan bijdragen voor de ploeg. Eigenlijk hoop ik dat dit het seizoen van mijn echte doorbraak wordt, dat ik een basisplaats kan afdwingen."

"Als jeugdspeler kan je niet beter hebben dan in Genk"

Twijfelen doet de Hasselaar naar eigen zeggen nooit. "Ik heb eigenlijk nooit twijfels, ik heb het volste vertrouwen in mezelf. Ik heb ook geen zenuwen als ik moet invallen. Als de trainer mij in de ploeg brengt, zal ik er de volle 100% voor gaan."

Over de Genkse jeugdopleiding is hij vol lof. "Genk is een schitterende club, vooral ook voor de jeugd. Als jeugdspeler kan je het niet beter hebben dan hier. Je krijgt hier een hele mooie opleiding. De jeugd heeft hier al veel kansen gekregen en ik hoop dit seizoen ook. Er zit veel talent in Genk en hopelijk maken ze er gebruik van."

Kiezen voor eigen jeugd

Hoopgevend is dat clubs als Anderlecht en Club Brugge volop de kaart van de eigen jeugd trekken. "Als je als club moet kiezen tussen een evenwaardige speler uit de eigen jeugd of iemand nieuw aantrekken, dan kan men volgens mij toch beter voor de jeugd kiezen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties