Special Antwerp: "We kunnen ook verliezen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 28 reacties
Special Antwerp: "We kunnen ook verliezen"
Foto: © SC

Tweede klasse wordt vanavond afgetrapt. Voor veel waarnemers zal Antwerp FC er deze keer heel dicht bij zijn, zo niet helemaal, want The Great Old wordt bestempeld als dé titelfavoriet. Al zijn de uitdagers talrijk en zeker niet te onderschatten.

Vanavond trappen RWDM Brussels en Lommel United de Belgacom League op gang. Kan Antwerp FC dit seizoen de torenhoge ambities waarmaken? Iedereen wijst immers naar the Great Old als het om de gouden plak gaat. Voetbalkrant.com ging alvast te rade bij Jimmy Floyd Hasselbaink.

De Nederlandse oefenmeester zat er rustig bij op de Bosuil. Terwijl de warmte iedereen leek te bedwelmen, zette Hasselbaink koeltjes zijn visie uiteen. “We hebben een zware, maar vooral steengoede voorbereiding achter de rug”, vertelt de Nederlandse veldheer. “Ik weet dat iedereen wil weten met welke ambitie ik morgen aan het seizoen begin. Wel, ik wil meespelen voor de hoogste plaatsen. De titel? Heel graag, maar daarvoor heb je ook de factor geluk nodig aan je zijde.”

"De titel? Heel graag, maar daarvoor heb je ook de factor geluk nodig aan je zijde"

“De voorbereiding is nu verleden tijd. Het echte werk begint met de wedstrijd tegen Eendracht Aalst. Ik heb er het volste vertrouwen in dat het team de wedstrijd, en de partijen die erop volgen, tot een goed einde zullen brengen. Al wil ik allesbehalve arrogant overkomen. Het blijft natuurlijk zaak om een seizoen lang harder te werken dan de concurrentie.”

The Great Old verwacht morgen minstens tienduizend fanatieke fans. Zorgt die menigte voor extra druk op de schouders van de coach en het team? “Ik denk dat een vol stadion vooral voor extra motivatie zal zorgen. Al geldt dat ook voor de spelers van Eendracht Aalst. Als voetballer doe je het voor zo’n momenten. Ik beschouw de fans van Antwerp FC als de beste. En dan bedoel ik in België, niet in de tweede klasse.”

"De kans dat we verliezen bestaat, maar dan wil ik dat iedereen er elke wedstrijd opnieuw voor knokt"

Het is duidelijke dat de rood-witte familie drijft op het enthousiasme van weleer. Dan kan het toch amper misgaan? “Ik kan geen vergelijking maken, want ik ben een nieuweling binnen de club”, besluit een eerlijke Hasselbaink. “En ik ben niet de enige. Het team heeft tijd nodig om automatismen te kweken. De kans dat we verliezen bestaat, maar ik wil dat iedereen er elke wedstrijd opnieuw voor knokt. En dan gaat de Antwerpse familie een rooskleurige toekomst tegemoet.”

Wil je nog meer weten over RAFC? Morgen doet ook Jonas De Roeck zijn zegje op Voetbalkrant.com. Mis het niet!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties