Reactie Staelens: "Hopelijk brengt nieuwe spits soelaas"

Tamara Vereecken
| 1 reacties
Staelens: "Hopelijk brengt nieuwe spits soelaas"
Foto: © SC

Cercle-trainer Lorenzo Staelens was eerlijk in z'n analyse maar maakt zich geen zorgen na deze één op zes.

Lorenzo Staelens was niet echt gelukkig met de 4-0 nederlaag van z’n team tegen de landskampioen. “Ik denk dat wij genekt zijn door een erg efficiënt Anderlecht en wereldgoals van Suarez en Bruno en dan weet je dat de wedstrijd gespeeld is. We brachten wel goeie dingen op de mat bij momenten maar onze efficiëntie laat te wensen over: de laatste pass is niet goed of de finale afwerking is niet wat het moet zijn.”

Maar de coach wil zeker ook het positieve onthouden. “Ik kan alleen maar concluderen dat wij tegen Anderlecht toch zeven of acht redelijk goede kansen kregen. En verder stuitten wij op een zeer sterke landskampioen die goals maakte waartegen wij niets in te brengen hadden. Anderlecht heeft iets willen rechtzetten na hun match van vorige week en wij zijn daarvan het slachtoffer geworden.”

Het zal nu zaak zijn om dit snel achter zich te laten want met Lierse en KVO wachten twee belangrijke wedstrijden. “Hiervan mag mentaal absoluut niks blijven hangen. Dat heb ik ook direct in de kleedkamer gezegd. We zijn niet van het kastje naar de muur gespeeld, het enige waar ik me zorgen over maak is dat we kansen creëren maar niet scoren. Dat zullen we de volgende dagen analyseren en misschien dat de nieuwe spits vanuit Monaco daar ook wat soelaas kan bieden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties