Hoffenheim haalt uit in beker, Casteels houdt de nul

Timothy Collard

Vandaag stonden er heel wat wedstrijden op het programma in de Duitse beker. De eersteklassers kwamen voor in actie tegen de mindere goden en lieten zich niet verrassen.

Casteels houdt de nul

Hoffenheim haalde net geen dubbele cijfers. Tegen Aumund-Vegesack werd het wel maar liefst 0-9. Roberto Firmino, Modeste, Schipplock en Herdling scoorden ieder twee treffers, Abraham maakte er eentje. Koen Casteels stond in doel bij Hoffenheim en hield zijn netten schoon.

Ook Borussia Dortmund kwam in actie. De troepen van Jürgen Klopp gingen op bezoek bij Wilhelmshaven en hielden het al bij al nog rustig. Geel-zwart nam pas afstand in de slotfase. Grosskreutz, Ducksch en Lewandowski zorgden voor de 0-3-eindstand.

Bayer Leverkusen haalde dan weer fors uit op het veld van Lippstadt 08. De nummer drie van afgelopen seizoen in de Bundesliga scoorde drie keer voor en drie keer na de rust. Bender opende de score, waarna Kolodzig meteen gelijk maakte namens de thuisploeg. Daarna nam Leverkusen makkelijk afstand via Sam (2), Kiessling (2) en Heung-Min Son.

Freiburg laat zich bijna verrassen

De enige eersteklasser die zich ei zo na liet verrassen was Freiburg. Op bezoek bij Neustrelitz had het zowaar verlengingen nodig. Freiburg moest na tachtig minuten met tien man verder, maar Zuck bevrijdde de club in de verlengingen met twee doelpunten: 0-2.