Kunnen Rode Duivels wedijveren met C. Ronaldo?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Kunnen Rode Duivels wedijveren met C. Ronaldo?
Foto: © SC

Gisteren raakte bekend dat Cristiano Ronaldo zijn contract heeft verlengd bij Real Madrid. De Portugese superster gaat de komende seizoenen zo maar eventjes 17 miljoen euro per jaar verdienen. Een immens bedrag, maar hoe groot is de bankrekening van CR7 in vergelijking met die van onze

Cédric De Volder

Cristiano Ronaldo speelt ook de volgende vijf seizoenen in Santiago Bernabeu. De flankaanvaller, die enkele maanden geleden nog aangaf ongelukkig te zijn in de Spaanse hoofdstad, gaat maar liefst 17 miljoen euro per jaar verdienen. Real Madrid officialiseerde de contractverlenging nog niet, maar wacht wellicht op de komst van Gareth Bale om dan meteen zwaar uit te pakken.

Een bedrag van 17 miljoen euro – en daar zijn de wedstrijdpremies en inkomsten uit reclame nog niet eens bijgerekend – is voor een gewone sterveling amper te bevatten. Daarbovenop komt nog dat de Portugese superster niet eens de best verdienende voetballer is. Die eer gaat naar Samuel Eto’o. De Kameroense aanvaller wordt momenteel uitbetaald door het Russische Anzhi en mag jaarlijks 20 miljoen euro bijschrijven op zijn bankrekening. De bronzen plak gaat naar Lionel Messi. Het is opvallend dat de – althans volgens velen – beste voetballer van de planeet bijna van het podium valt als de bankbiljetten worden uitgedeeld.

Ook onze Rode Duivels gooien momenteel hoge ogen in voetbalminnend Europa. Maar kan onze nationale trots tippen aan de exuberante bedragen die Eto’o, Cristiano Ronaldo en Messi jaarlijks verdienen?

Vincent Kompany mag alvast niet klagen. De aanvoerder van Manchester City heeft dan ook een voorzitter (Mansour bin Zayed Al Nahyan, nvdr.) die het zonder problemen breed laat hangen. Vince verdient bij the Noisy Neighbours jaarlijks een slordige 13 miljoen euro. Daarmee sluipt hij wereldwijd nipt de top tien binnen. Het jeugdproduct van RSC Anderlecht wordt dan ook gezien als één van de beste verdedigers ter wereld. Het is bovendien opvallend dat er amper defensieve krachten te noteren zijn bij de meest verdienende spelers op de aardbol.

Het Belgische podium wordt vervolledigd door Eden Hazard en Marouane Fellaini. Eerstgenoemde strijkt bij Chelsea jaarlijks zeven miljoen euro op, terwijl de ex-speler van Standard elk seizoen zo’n vijf miljoen euro mag bijschrijven. Het verschil tussen de gouden en zilveren plak is dus aanzienlijk. Al bestaat de kans dat Fellaini zijn loonbriefje – de middenvelder geniet verregaande interesse van Manchester United – de komende weken zal zien stijgen.

Wil je weten wat de andere Rode Duivels verdienen? Hieronder vind je een overzichtje terug. Voor de duidelijkheid: de bedragen zijn, afhankelijk van de bron, een benadering van hetgeen in werkelijkheid wordt verdiend.

1.       Vincent Kompany (Manchester City): 13 miljoen euro
2.       Eden Hazard (Chelsea FC): 7 miljoen euro
3.       Marouane Fellaini (Everton FC): 5 miljoen euro
4.       Daniel Van Buyten (Bayern München): 4,5 miljoen euro
5.       Thomas Vermaelen (Arsenal FC): 4 miljoen euro
6.       Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur): 4 miljoen euro
7.       Moussa Dembelé (Tottenham Hotspur): 3,5 miljoen euro
8.       Kevin Mirallas (Everton FC): 3,5 miljoen euro
9.       Axel Witsel (Zenit): 3 miljoen euro
10.     Nicolas Lombaerts (Zenit): 2,5 miljoen euro

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties