Guardiola slaat terug naar kritikasters die menen dat City 'een titel koopt': "Dan had Manchester United alle titels moeten winnen"

Guardiola slaat terug naar kritikasters die menen dat City 'een titel koopt': "Dan had Manchester United alle titels moeten winnen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het ziet er naar uit dat Manchester City straks weer met de oppergaai gaat lopen in de Premier League. Voor het vierde jaar op rij en voor de zesde keer in zeven jaar tijd. Kritikasters verwijzen echter naar de enorme waarde van de spelersgroep en de kracht om te kopen wie ze willen.

Twee keer winnen en 't is zover. City dendert weer door het slot van de competitie en de concurrentie liet punten liggen. Pep Guardiola predikt echter nog voorzichtigheid, ondanks dat zijn ploeg zoiets waarschijnlijk wel over de streep trekt. 

"Het is niet saai, het is heel lastig", zei hij op de persconferentie voor de match tegen Tottenham. Guardiola kreeg er de vraag dat het niet eentoning wordt gezien de kracht van zijn selectie die hij telkens dankzij veel geld kan samenstellen. 

"Als het om geld ging, dan had Manchester United alle titels moeten winnen in de afgelopen jaren, Chelsea en Arsenal hadden ze moeten winnen. Zij hebben de afgelopen vijf jaar net zoveel uitgegeven als wij. Zij zouden hier ook moeten staan. Maar ze zijn er niet."

Chelsea en United gaven de voorbije vijf seizoenen zelfs meer uit, Arsenal iets minder. Volgens Guardiola is het wat je met het beschikbare materiaal doet, dat het verschil maakt. 

"Anders zou Girona ook niet volgend seizoen de Champions League in gaan en had Leicester City nooit de Premier League gewonnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties