Interview "Als je genoeg spelers hebt, dan is roteren gemakkelijk"

Jens Hoofteer
| 6 reacties
"Als je genoeg spelers hebt, dan is roteren gemakkelijk"
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Het gaat Standard momenteel voor de wind. De Rouches legden tot nog toe zowel in België als in Europa een parcours af dat gezien mag worden. Eddy Janssis, voorzitter van de supportersvereniging La Famille des Rouches, ziet het allemaal graag gebeuren.

“We zijn momenteel heel tevreden. De resultaten vallen zeer goed mee, maar het seizoen is natuurlijk nog maar net begonnen”, laat Janssis weten aan Voetbalkrant.com. “We beschikken over een hele goede en uitgebreide kern en alle plaatsen zijn dubbel of soms zelfs driedubbel bezet. Dat is het grote verschil met de twee vorige jaren. Er is nu ook een sterke bank die, indien nodig, het verschil kan maken.”

Luzon succestrainer?

De Israëliër Guy Luzon werd deze zomer als trainer in Luik binnengehaald om Mircea Rednic op te volgen. De 38-jarige Luzon was een nobele onbekende en kon weinig of geen adelbrieven voorleggen. “Dat klopt. Maar over een trainer kun je ten vroegste pas iets zeggen na tien of twaalf wedstrijden”, gaat Janssis verder. “Voorlopig doet hij het goed. Een trainer die wedstrijden wint, wordt al snel opgehemeld en krijgt snel het etiket van succestrainer. Maar we hebben nog maar acht wedstrijden gespeeld. Hopelijk kunnen we op het einde van de rit ook werkelijk zeggen dat hij een succestrainer is.”      

Luzon verraste tijdens de voorbije matchen alvast door telkens enkele vaste waarden op de bank te posteren. Hoe staat Janssis tegenover het rotatiesysteem? “Als je genoeg  spelers ter beschikking hebt, dan is het heel gemakkelijk voor een coach om te roteren. Je hebt bij Standard spelers die evenwaardig zijn en die moeten vechten voor hun plaats. Ik denk dat dit leuk is voor elke trainer.”

Het staat buiten kijf dat Standard dit jaar opnieuw een van de titelkandidaten is in België. Janssis wil echter niet op de zaken vooruit lopen. “Je kan niet ontkennen dat we prima gestart zijn. Het seizoen is echter nog lang en er zijn nog heel veel punten te winnen of te verliezen. Alles zal uiteindelijk toch beslist worden in de Play-Offs. Daar moeten we in orde zijn.”

Stand houden in Europa

De Rouches staan ook op twee wedstrijden van de poules van de Europa League. FC Minsk uit Wit-Rusland vormt het laatste ‘obstakel’. “De poules komen wel heel dicht nu. Het zou normaal gezien geen probleem mogen zijn om ons te kwalificeren. Het zou goed zijn als er na Minsk nog eens zes Europese duels bijkomen.”

Bij de loting voor de groepsfase van de Europa League gaat Standard als reekshoofd de urne in. “Die beschermde status is heel mooi en is het resultaat van enkele jaren werken. Nu we zo ver gekomen zijn, moeten we proberen stand te houden. We hebben hard gewerkt om de punten te verdienen en moeten dat ook blijven doen. Het zou zonde zijn om die beschermde status zomaar weg te gooien”, besluit Janssis.         

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties