Courtois: "Nog vaker de nul houden, nog meer reddingen"

Courtois: "Nog vaker de nul houden, nog meer reddingen"
Foto: © SC

Thibaut Courtois kan volgende week al een eerste prijs pakken met de Supercopa. Daarvoor moet hij met Atlético Madrid wel voorbij het grote Barcelona in twee wedstrijden waarvan de eerste donderdag.

Courtois is een naam geworden in Spanje, maar ziet in België veel aandacht naar zijn ploegmaats bij de Rode Duivels die in Engeland spelen gaan. Daar zit hij echter niet mee. "Of ik vloek omdat de Belgen in de Premier League met alle aandacht gaan lopen? Neen, dat is normaal", zegt hij in GvA. "Ook mijn prestaties hier worden naar waarde geschat."

De Spaanse Supercup wordt het eerste topduel van het nieuwe seizoen voor de 21-jarige doelman. "Dat is toch een echte prijs, hoor. Maar het zal niet makkelijk zijn om hem ook te winnen. De Super Cup wordt na een heen- en terugwedstrijd beslist, dat is niet in ons voordeel als je tegen Barcelona speelt. Maar je weet nooit in voetbal."

In zijn derde jaar bij Atlético zijn de verwachtingen ook anders dan in zijn eerste. "Ja, het is nu helemaal anders. In het begin was ik die jonge Belg van Chelsea die uitgeleend werd aan Atletico. Dat hadden ze hier niet zo graag, de fans dachten dat ik tweede of derde keeper zou worden, maar ik pakte een basisplaats en kon vorig jaar bevestigen en won de Zamora Cup als beste keeper van Spanje."

"Op een webpoll word ik samen met Casillas weer naar voor geschoven als grootste kanshebber om die Zamora-trofee te winnen. Dat is heel mooi, maar het schept ook verwachtingen. Nog vaker de nul houden, nog betere reddingen. Die druk is normaal bij een topclub, de ploeg en ikzelf kunnen daarmee om."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties