Reactie Buysens: "Opsteker voor de verdediging"

Marc Van Den Noordgaete
| 0 reacties
Buysens: "Opsteker voor de verdediging"
Foto: © SC

Ludovic Buysens hield zich goed staande tegen Charleroi-woelwater Onur Kaya, en hield daarmee mee de nul voor Oud-Heverlee Leuven. De eerste keer dit seizoen voor de polyvalente verdediger, die nu al uitkijkt naar het tweeluik tegen Zulte Waregem en AA Gent.

Marc Van Den Noordgaete in Leuven

"Onze verdediging speelde niet anders dan de vorige keren", aldus de 27-jarige Ronsenaar. "De ploeg hing steeds uit van een goede organisatie, we stonden als een huis. Alleen werden individuele fouten ons keer op keer fataal. Maar we bleven gewoon goed doorwerken en de automatismen verder aanscherpen. Daarom alleen al vind ik deze nul een opsteker voor de verdediging."

Twee broers

Buysens had het als rechtsachter nochtans niet onder de markt tegen Charleroi-draaischijf Kaya, maar hield zich toch staande. "Kaya's speelstijl is identiek dezelfde als deze van Grégory Christ, waarmee ik nog samenspeelde bij Sint-Truiden. Het lijken wel twee broers", vergelijkt Buysens. "Tegen dat soort tegenstanders moet je kort opzitten, evenwel zonder toe te happen. Zoniet word je gewoon in de wind gezet."

Polyvalentie

De verdediger lijkt nu wel een certidude in de universiteitsploeg, al zag het er in het seizoensbegin anders uit door de komst van de Bulgaarse international Ivan Bandalovksi en David Wijns op de rechtsachter, Tom Pettersson als centrale verdediger en Muhamed Subasic op de linkerflank. "Mijn polyvalentie speelt echter in mijn voordeel", omschrijft hij zijn grote troef. "Ik kan op elke plek worden ingezet en durf ook aanvallend mijn kans gaan. Mijn eerste taak is evenwel verdedigen, daar hou ik me ook aan."

Niets te verliezen

OHL totaliseert nu 6 punten op 21, niet meteen geruststellend met het zware tweeluik Zulte Waregem-AA Gent voor de boeg. "Waregem is speciaal voor mij, ik woon er zo'n 20 minuten rijden vandaan en ik speelde er bovendien tot mijn 12de. In Gent maakte ik dan weer een deel van mijn jeugdopleiding door en mocht ik voor het eerst van het grote werk proeven. Twee sterke ploegen, maar tegen Gent spelen we thuis en in Waregem hebben we niets te verliezen", blikt Buysens zowel terug als vooruit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties