Van Hanegem haalt uit naar Feyenoord: "Niveau schandalig laag"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Van Hanegem haalt uit naar Feyenoord: "Niveau schandalig laag"
Foto: © SC

Willem Van Hanegem heeft Feyenoord door de mangel gehaald in het Algemeen Dagblad. De man die altijd een scherpe mening heeft bekritiseerde vooral de verdediging van de Rotterdammers en de Nederlandse manier van verdedigen. Feyenoord kreeg er drie binnen tegen NEC.

"Zo slap en zo ongeïnspireerd", aldus Van Hanegem. "Vooral in de defensie. Bij het tweede tegendoelpunt draait Martins Indi zich vlak bij de goal om omdat hij bang is dat de bal in zijn buik komt. Bij de eerste tegentreffer gaat De Vrij de lucht in, valt, blijft net iets te lang op zijn kont zitten en ziet dat er daarom gescoord wordt."

"Ik wil het niet steeds over een jongen als De Vrij hebben, maar het niveau dat hij en zijn collega's achterin halen is gewoon schandalig laag momenteel. Hoe kan dat? Ze speelden zich het Nederlands elftal in. Wat is er aan de hand?"

Ook in de voorhoede ziet hij problemen. "Pellè is een mooie jongen en zijn haar zit geweldig, maar hij had in Nijmegen de uitstraling van een poffertje zonder suiker. Hij is bij lange na niet meer zo alert als vorig seizoen. Hij scoort af en toe, dat wel, ja, maar mag het? In Nederland. Waar verdedigers niet meer leren om naast opbouwen ook nog eens met hun hele ziel en zaligheid tegendoelpunten te voorkomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties