Fatai: "Leek alsof ik hier al lang was"

Fatai: "Leek alsof ik hier al lang was"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Gisteren stelde Club Brugge Kehinde Fatai officieel voor aan de pers. De Nigeriaan komt over van Astra uit Roemenië op huurbasis en wil zich bewijzen bij blauw-zwart. Hij heeft alvast een vlotte aanpassing achter de rug.

Aernout Van Lindt in Brugge

Fatai trainde gisteren voor het eerst mee met Club Brugge. “Dat was heel zwaar. Ik was nog maar een dag in het land natuurlijk. Het was wel leuk om eens mee te trainen, ik hou er zeker een goed gevoel aan over”, aldus de Nigeriaan.

De integratie lijkt alvast vlot te gaan voor Fatai: “Ik sprak al met de coach en het leek alsof ik hier al lang was. Extra druk voel ik hier ook niet, ik ga gewoon hetzelfde doen als anders.”

“Grote stap vooruit”

Fatai kent het Europese voetbal al enkele jaren. “Ik ben al van mijn 17e in Roemenië en speelde daar al zes jaar. Nu was het tijd voor een nieuwe stap. Het voetbal in Roemenië is zeker niet slecht, ze hebben veel clubs in Europa en zelfs een vertegenwoordiger in de Champions League.”

Toch is Club Brugge voor Fatai een verbetering: “Club is een grote stap vooruit. Van alle clubs waar ik heen kon was het de beste en ik hou er nu al van.”

“Fans zijn fantastisch”

De grootste troef zijn de supporters volgens de Nigeriaanse aanvaller: “De fans zijn fantastisch. Ik heb al matchen van Club Brugge gezien, heel mooi.”

“Daniel Amokachi heeft hier nog gespeeld in de jaren ’90 en hij is mijn coach bij Nigeria nu. Hij heeft me gezegd dat dit een grote club is”, besloot Fatai – die ook bevriend is met die andere Ex-Bruggeling Akpala. “Al heb ik hem niet meer gezien sinds hij in Duitsland is gaan voetballen.”

Gisteren lieten we Fatai al aan het woord over zijn ambities. Dat kan u HIER nog eens nalezen.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties