Junker: "Drie mindere prestaties en ik zit misschien weer bij de beloften"

Junker: "Drie mindere prestaties en ik zit misschien weer bij de beloften"
Foto: © SC

Ineens was hij daar weer: Mads Junker. Tegen Bergen dropte Harm van Veldhoven hem als 'surprise du chef' in de ploeg en de Deen liet zien dat KV Mechelen nog steeds op hem kan rekenen. Al blijft hij voorzichtig na wat hij meemaakte de laatste maanden.

Mads, dit moet deugd doen?

"Ja, heel veel zelfs. Het is altijd fijn om in de ploeg te komen en direct een goede wedstrijd te spelen. Ik wist deze week al dat ik ging spelen. Dat zag je op training."

En het klikte meteen met Benjamin Mokulu?

"Goh, Benjamin is een echte powerhouse. Ik heb nog nooit met zo'n sterke spits gespeeld. Hij trekt twee verdedigers naar zich toe en dan is het makkelijker om de ruimte te zoeken. Met Destorme hebben we dan ook nog iemand die in de loop van de wedstrijd kan inkomen en de verdediging pijn doen. Ik denk dat we zo wat de juiste opstelling gevonden hebben."

Je match was dik in orde.

"Als je mag spelen, moet je die kans grijpen. Met een beetje meer meeval scoor ik drie keer, maar de lat en de keeper zaten in de weg. Maar goed, ik werkte goed af, maar had gewoon geen meeval. Dan kan je dat makkelijker relativeren."

Verwacht je nu dat je een basisplaats hebt?

"Ik denk wel dat ik de volgende wedstrijd zal spelen. Ik deed het goed vandaag, dus is er geen reden om te veranderen. Maar het kan zo snel keren. Drie mindere prestaties en ik zit misschien weer bij de beloften mijn matchen te spelen."

Ja, voor een 32-jarige is dat niet makkelijk zeker?

"Ik heb twee maanden bijna niet meegedaan. Als je 15 jaar meedraait in het voetbal kan je dat echter wat plaatsen. Van de meeste van die jonge gasten had ik zelfs de vader kunnen zijn. Het is toch wat een anti-climax om daar je matchen te moeten spelen, maar die jongens hebben wel allemaal veel respect voor mij."

De supporters scandeerden wel je naam.

"Dat doet deugd, maar ik weet ook dat er andere tijden geweest zijn. Dat ze niet tevreden waren met mijn spel. Maar goed, het is nu leuker. Ook dat ik hier nu met jullie sta te praten, bewijst dat ik het goed deed."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties