"De Bruyne moet leren invallen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
"De Bruyne moet leren invallen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kevin De Bruyne verkommert dezer dagen in de tribune of op de bank bij Chelsea. Vercauteren, de man die hem lanceerde, beseft dat het een moeilijke periode is voor zijn poulain en steekt hem een hart onder de riem.

"Bij Genk belandde hij wel zelden op de bank", aldus Vercauteren in Het Laatste Nieuws. "Kevin heeft bij mij dus nooit in dezelfde situatie gezeten als vandaag bij Chelsea, maar ik kan me wel perfect voorstellen hoe hij ermee omgaat."

Volgens de oefenmeester kan je het snel zien of De Bruyne gelukkig dan wel ongelukkig is. "Uit zijn attitude op training kan je dan afleiden dat hij nukkig loopt. Het zit in zijn karakter. Aan het gezicht van Kevin kan je vaak gewoon aflezen hoe hij zich voelt. Daar kan je als coach niks aan veranderen en dat hoeft ook niet, vind ik. Laat hem maar zijn persoonlijkheid hebben."

Vercauteren vindt wel dat De Bruyne moet leren invallen. "Bij Genk al had hij het probleem dat hij tijdens een invalbeurt plots alles overhaast wou doen. Dan dacht hij: 'Verdorie, ik moet hier in een kwartier alles uit de kast halen.' Dat is een verkeerde redenering. Hij moet juist proberen om zichzelf te blijven en rustig zijn spel te spelen, net zoals hij zou doen wanneer hij negentig minuten krijgt. Hij zal op dat vlak wel al stappen gezet hebben."

De coach laat nog weten dat De Bruyne niet moet panikeren. "Hij heeft alles om het te maken bij Chelsea."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties