Redknapp lanceerde Bale 'per toeval': "Hij was achterin te soft, dus gaf ik hem voorin maar een kans"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 2 reacties
Redknapp lanceerde Bale 'per toeval': "Hij was achterin te soft, dus gaf ik hem voorin maar een kans"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gareth Bale imponeerde de voorbije jaren vriend en vijand met zijn prestaties en versierde deze zomer een transfer naar Real Madrid. Ooit was de zo gevreesde linksbuiten nog een linksachter, tot toenmalig Tottenham-coach Harry Redknapp daar verandering in bracht.

The Spurs haalden Bale binnen als veelbelovende linksachter, maar op die positie kon hij niet helemaal overtuigen. “Je zag meteen dat Gareth zijn techniek uitstekend was, maar hij was te soft om in de verdediging te staan. Daarom besloten we destijds om hem voorin te posteren, op de linksbuiten”, aldus Redknapp in The Daily Mail.

"Gareth moet sterk in zijn schoenen staan"

Een gouden ingreep van de ervaren oefenmeester, die Bale helemaal zag ontbolsteren op zijn nieuwe positie. De Welshman groeide uit tot de absolute vedette van Tottenham en versierde uiteindelijk een transfer naar Real Madrid.

Redknapp heeft alle vertrouwen in zijn poulain, maar waarschuwt hem wel. “Het zal niet makkelijk zijn voor Gareth om uit de schaduw van Cristiano Ronaldo te treden. Hij zal bovendien ook sterk in zijn schoenen moeten staan als hij voor eigen succes gaat, mist en dan Ronaldo ziet zwaaien met zijn armen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties