Sengier: "Prijzen worden aan meet uitgedeeld"

Sengier: "Prijzen worden aan meet uitgedeeld"
Foto: © SC

In de Belgacom League is het eerste 'prijsje' verdeeld. KAS Eupen ging afgelopen weekend aan de haal met de eerste periodetitel en het daarbij horende toegangsticket voor de eindronde. "De prijzen worden pas aan de meet uitgedeeld", is ondertussen in de Bosuil te horen.

Door Cédric De Volder

Antwerp FC startte het seizoen in de tweede klasse als topfavoriet. Ondertussen legde KAS Eupen een nagenoeg perfect parcours af en pakte de club de eerste periodetitel. Toch is de sfeer bij The Great Old allesbehalve bedrukt. “De prijzen worden pas aan het einde van het seizoen uitgedeeld.”

“Antwerp begon de voetbaljaargang met een quasi volledig nieuwe kern”, aldus Björn Sengier in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Bovendien hebben we, op Westerlo na, al de volledige top vijf bekampt. Toch vind ik Eupen een terechte winnaar van de eerste periode. Dat team maakte me een enorm frisse indruk. Bovendien zijn de automatismen er al gevormd.”

"Eupen terechte winnaar"

Zo’n periodekampioenschap kan bovendien wel eens een vergiftigd geschenk vormen. Eupen zou niet de eerste – en zeker niet de laatste – zijn die nu de teugels laat vieren. “Het ticket voor de eindronde is in Duitstalig België wel al binnen, maar dat wil eigenlijk gewoon zeggen dat Eupen een goede start heeft gemaakt. Antwerp richt haar pijlen vol op het volgende periodekampioenschap.”

The Great Old kampeert ondertussen op een vijfde stek in het klassement. Hoe kijkt men in de Bosuil tegen die 21 op 30 aan? “Het kan natuurlijk beter”, gaat de doelman verder. “Maar we hebben de voorbije maanden zeker al stappen gemaakt. Ik heb er dan ook vertrouwen in dat we nu voor enkele interessante wedstrijden staan. Het is tijd om te oogsten.”

"Tot op het einde meepraten"

Op de sociale media ontketenden de roodhemden al een ware leuze. “This Is Our Year”, lacht Sengier. “Maar we gaan nog niet over een titel praten. Antwerp wil tot op het laatst een woordje meepraten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties