De Mos: "Anderlecht moet in de winterstop 2 spelers halen om de kar te trekken"

De Mos: "Anderlecht moet in de winterstop 2 spelers halen om de kar te trekken"
Foto: © SC

Aad de Mos heeft de laatste tijd flink van zich laten horen. Hij volgt Anderlecht als analist nog steeds op de voet en heeft er dan ook zijn mening over. In Voetbal International laat hij alvast weten geen probleem te hebben met John van den Brom.

Natuurlijk komt ook de crisis in het Astridpark aan bod. "Anderlecht heeft deze zomer een paar vedettes verkocht: Mbokani en Biglia zijn weg, Jovanovic kreeg geen nieuw contract. Ze zijn bewust een nieuwe weg ingeslagen, waarin ze hebben gekozen voor de jeugd. En nu komt men tot de ontdekking dat het evenwicht uit de ploeg is verdwenen, ze kunnen geen wedstrijden meer winnen in de eigen competitie, laat staan de Champions League.

Tielemans en Praet worden Europese top

Anderlecht weet dus wat het moet doen in januari. "Neen, maar er is geen evenwicht meer, er staan geen leiders op het veld. Ze hadden één of twee spelers moeten bijhalen om de jongeren te begeleiden. Dat heeft men nagelaten. Die keuze is gemaakt in samenspraak met het bestuur. Nu zijn ze met zijn allen op de blaren gaan zitten, er wordt niet enkel gewezen naar de coach. Maar ze moeten natuurlijk geen 20 punten achterkomen. Ze moeten overleven tot winterstop en dan twee spelers halen die kar trekken. Er staat daar veel talent op middenveld, met twee jongens die de absolute top in Europa gaan halen: de 16-jarige Tielemans, een uitzonderlijk talent, en Dennis Praet, een nummer 10."

Goed gesprek met Van den Brom

Na de wedstrijd in Benfica trok De Mos hard van leer tegen de tactiek van Van den Brom en die kon dat maar matig appreciëren. "Ik heb voor de wedstrijd tegen Olympiakos met Van den Brom overlegd, en hij gaf me gelijk. Hij zei: 'we gaan het vanavond ook anders aanpakken'. Dat was gewoon een eerlijk gesprek van persoon tot persoon. Ik moet wat ik zie op het veld ook tegen de kijkers zeggen. Als het publiek je uitfluit en zelfs de spelers vinden dat de tactiek niet klopt, kan ik niet op tv gaan vertellen dat het goed was. Dat begreep hij ook wel. Het was niet persoonlijk, dat heb ik hem ook duidelijk gemaakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties