Aalst en Sint-Truiden houden het op een gelijkspel

Joris De Wolf
| 8 reacties

Eendracht Aalst en Sint-Truiden speelden 1-1 gelijk. De twee ploegen maakten er in het Pierre Cornelisstadion een aangenaam kijkstuk van. Door dit gelijkspel springt Aalst over Virton naar de tiende plaats. Sint-Truiden blijft vijfde.

Joris De Wolf in Aalst

In de Belgacom League stond er vandaag de wedstrijd tussen Eendracht Aalst en Sint-Truiden op het proramma. STVV startte sterk aan de competitie met 22 op 30. De Ajuinen kenden niet hun beste start en stonden op een elfde plaats in het klassement.

De barre weersomstandigheden waren voor beide ploegen geen excuus om er een matige wedstrijd van te maken. Zowel Aalst als Sint-Truiden begonnen sterk aan de match. Na vijf minuten maakte STVV-rechtsback Dimitri Daeseleire een overtreding in het srafschopgebied. Scheidsrechter Gleton twijfelde niet en wees naar de penaltystip. Wesley Van Belle schoot de elfmeter knap binnen.

Echt lang kon Aalst niet profiteren van zijn voorsprong. Nog geen minuut na het openingsdoelpunt  bereikte STVV-middenvelder Giel Deferm de vrijstaande Grégory Dufer. In een tijd knalde hij het leer voorbij thuisdoelman Kevin Van Den Noortgaete. Nadien nam Aalst het initiatief. Er waren kansen voor Bogaerts en De Neve, maar STVV-doelman Ghijsens redde knap. Ondertussen werd een doelpunt van Glouftsis onterecht afgekeurd voor buitenspel. Ruststand: 1-1.

Ook de tweede helft was van een goed niveau. Stavros Glouftsis had de 2-1 aan de voet, maar schoof de bal naast de kooi van Ghijsens. Nadien namen De Kanaries het initiatief in handen. Thuisdoelman Van Den Noortgaete redde knap op pogingen van Aoulad en invaller Tortol.

Aalst kwam slechts sporadisch in het stuk voor. Een schot van Shkodra werd afgeblokt door de STVV-verdediging. Nadien was Sint-Truiden opnieuw enkele keren gevaarlijk. Joeri Dequevy zag zijn schot voorlangs gaan. Ook de kopbal van Ivo Rossen ging er naast.

In de slotminuut was Kevin Van Den Noortgaete opnieuw van levensbelang voor De Ajuinen. Hij pareerde een schot van dichtbij op een poging van Dequevy. Op het einde werd een doelpunt van De Kanaries onterecht afgekeurd voor buitenspel. De lijnrechter had blijkbaar zijn dagje niet.