Van Geneugden: "Ik hoop dat we klaar zijn voor een reeksje"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 6 reacties
Van Geneugden: "Ik hoop dat we klaar zijn voor een reeksje"
Foto: © SC

Voor OHL komen er enkele belangrijke weken aan. Ondanks dat het spel tijdens de eerste tien wedstrijden niet zo slecht was, sprokkelden de troepen van coach Ronny Van Geneugden amper 7 punten. "Dit weekend moeten we een eerste stap zetten", aldus de coach aan Voetbalkrant.com

Door Timothy Collard

Bij Oud-Heverlee Leuven kijken ze dezer dagen niet al te graag naar het klassement. De fusieclub telt maar zeven punten na tien speeldagen, maar panikeren doet coach Ronny Van Geneugden allesbehalve. “Die zeven punten geven toch wel wat een vertekend beeld op basis van wat wij al lieten zien dit seizoen.”

Tijd om te oogsten?

“We hebben in bepaalde wedstrijden te weinig gekregen. We verdienden bijvoorbeeld meer tegen de teams die momenteel in de top-zes staan. Dan is het zonde dat je geen punten kan sprokkelen tegen die ploegen. Wat ik wel moet zeggen is dat we, op uitzondering van de match tegen Genk, geen enkele keer écht de boot in gingen. We speelden gelijk of verloren nipt.”

De Limburgse oefenmeester heeft tot dusver dus al gezaaid, maar nu is het wel degelijk tijd om te oogsten. “Tijdens de volgende speeldagen nemen we het op tegen teams die rond ons hangen in de klassering. Dat zijn dan ook wedstrijden die je – zeker thuis – moet kunnen winnen.”

"Ik hoop dat we klaar zijn om een reeksje neer te zetten"

Tijdens de interlandbreak kon Van Geneugden, in tegenstelling tot enkele andere eersteklassers, wél over een quasi volledige groep beschikken. “Enkel Kostovski was weg met Macedonië, maar voor het overige bleef iedereen bij de groep. We hebben de afgelopen veertien dagen enorm hard en gemotiveerd getraind. Ik hoop dan ook dat we klaar zijn om een reeksje neer te zetten.”

Is dat waar Van Geneugden op hoopt, een zegereeks om zo wat meer ademruimte te creëren? “Ik zou op zich al zeer tevreden zijn met een zege tegen Waasland-Beveren dit weekend. Dat zou een goeie eerste stap zijn. Op basis daarvan kunnen we dan verder werken naar de volgende wedstrijden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties