Reactie Evrard houdt nul tegen Club Brugge: "Iedereen wou er voor werken"

Evrard houdt nul tegen Club Brugge: "Iedereen wou er voor werken"
Foto: © SC

AA Gent Ladies won met het kleinste verschil van Club Brugge Ladies. In de tweede helft was het vaak pompen voor de thuisploeg, maar niet verzuipen. Met dank aan doelvrouw Nicky Evrard. "Dit is ook dankzij de supporters", aldus de keepster van de nationale ploeg en Gent.

Aernout Van Lindt in Oostakker

Evrard – nog steeds amper 18 en toch al keepster van de Red Flames – hield zowel voor als na de rust enkele keren de bezoeksters van een doelpunt. Dat leverde Evrard zelfs een stekje op in onze top&flop van deze week. Lees dat HIER nog eens na.

Gent speelde dan ook met een doel vandaag, zo blijkt uit een gesprek van Evrard met Voetbalkrant.com: “We wilden winnen voor de vader van onze voorzitster Dominique. Daarom dat iedereen er wou voor werken. We gingen allemaal tot op het einde door.”

“Het was inderdaad pompen en net niet verzuipen vandaag”, geeft Evrard ootmoedig toe. “Ik heb enkele keren moeten tussenkomen. Het is dan ook een hele mooie overwinning, leuk ook om de punten tegen Brugge te kunnen thuishouden.”

“Was strafschop”

In de eerste helft kreeg Gent het al snel benauwd, na een strafschopfout. “Het was strafschop inderdaad. Maar hij moet er nog in. Als Brugge daar scoort, krijgen we een compleet andere wedstrijd. Misschien moest het gewoon zo zijn”, aldus Evrard.

Uiteindelijk werd het dan toch even later 1-0, al was het qua voetbal bij Gent niet de meest verfijnde wedstrijd: “Het was misschien vandaag geen supervoetbal. Maar we stonden vooral stevig en goed en het moet geen Barcelonavoetbal zijn om de drie punten te pakken”, weet ook de doelvrouw.

“Je speelt voor de supporters”

AA Gent had als doel om 2169 toeschouwers te hebben vooropgesteld. De teller bleef uiteindelijk ergens halfweg dat getal steken: “We hebben het aantal niet gehaald, maar we hebben wel de luidruchtigste supporters.”

“De sfeer was er van in de eerste minuut. Ook al hadden we het lastig, toch bleven de supporters roepen. Dit is dan ook een zege dankzij de supporters, want voor hen speel je uiteindelijk.”

Morgen kan u hier op Voetbalkrant.com nog een reactie lezen van matchwinnares Elien Van Wynendaele.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties