Pacovski verdringt Biebauw onder Mechelse lat

Pacovski verdringt Biebauw onder Mechelse lat
Foto: © SC

Harm van Veldhoven heeft afgelopen zaterdag gegokt… en gewonnen. De oefenmeester van KV Mechelen gooide zijn elftal door elkaar en gaf KV Oostende het nakijken met 0-3. Maar vooral tussen de palen spon zich een interessant tafereel af.

Cédric De Volder in Oostende

David Destorme bedankte zijn veldheer voor het vertrouwen met drie doelpunten. Toch ging de aandacht van Voetbalkrant.com niet enkel naar de doelpuntenmachine-van-dienst uit. Hoe zit het precies met de doelmannen? Wouter Biebauw kreeg bij aanvang van de voetbaljaargang het volle vertrouwen Achter De Kazerne, maar moest in het Albertpark plaats ruimen voor Tome Pacovski.

We legden eerst en vooral ons oor te luister bij enkele vaste volgers van KV Mechelen. Ook voor hen komt de wissel als een verrassing. Al snappen enkelen de keuze van Harm van Veldhoven wel. “De Nederlander heeft natuurlijk het volledige elftal aan een grondige make-over onderworpen. Biebauw maakte de voorbije weken dan wel geen kapitale fouten, maar ik heb hem nog geen punten zien pakken. En dat weerspiegelde zich natuurlijk in de rangschikking.”

De wissel kwam ook als een serieuze verrassing voor Biebauw zelf. De doelman toonde zich groot in ‘de nederlaag’ en stond ons kort te woord. “Ik heb een gesprek van ruim een half uur gehad met de coach”, vertelt de 29-jarige West-Vlaming. “Blijkbaar hoopte hij op een schokeffect door Tome een kans in doel te gunnen. Het ligt dus niet aan mij.”

Maar daar koopt Biebauw natuurlijk geen nieuw paar handschoenen mee. Al moet het gezegd: Pacovski kreeg dan wel weinig werk op te knappen aan de Belgische kust, maar de Macedonische international oogt indrukwekkend onder de lat. Bovendien stond hij secuur mee te voetballen. “Ik had nochtans zenuwen voor de wedstrijd. Stel je voor dat ik in mijn eerste wedstrijd een foutje zou hebben gemaakt. Gelukkig beleefde ik een goede avond.”

Pacovski zat tien weken lang te wachten op een kansje tussen de palen. Hij deed dan wel matchritme op met het nationale elftal van Macedonië, maar zat bij momenten met zijn gedachten ergens anders. “Het klopt dat ik heb overwogen om KV Mechelen te verlaten tijdens de volgende transferperiode,” geeft de doelman eerlijk toe. “Maar nu wil ik opnieuw belangrijk zijn voor de club. Ik kreeg van de coach alvast de belofte dat ik enkele wedstrijd in doel mag blijven staan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties