"Lokeren warm welkom heten"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 17 reacties
"Lokeren warm welkom heten"
Foto: © SC

Zaterdagavond staat de Wase derby tussen Waasland-Beveren en Sporting Lokeren op het programma. Vooral de fans van beide partijen kijken reikhalzend uit naar het treffen. "Dit is de wedstrijd van het jaar", klinkt het in koor.

Door Cédric De Volder

De derby tussen Waasland-Beveren en Sporting Lokeren staat in het rood aangeduid in de agenda van beide supportersgroepen. Vorige week liet Mary Dieleman van de Lokerse Supportersfederatie nog weten dat de wedstrijd tegen Waasland-Beveren met stip op nummer één staat. Dat kan je HIER nog eens nalezen. Voetbalkant.com legde het oor dan maar te luister bij de aanhang van Waasland-Beveren.

“Het klopt dat de wedstrijden tegen Lokeren enorm leven”, vertelt Wim Van Goethem. “Net daarom zijn we blij dat Waasland-Beveren opnieuw op het hoogste niveau speelt. Zaterdag staat dus zeker en vast de wedstrijd van het jaar op het programma. We hebben dan ook een speciale sfeeractie gepland om Lokeren een warm welkom te heten.”

"We zijn natuurlijk de beste vrienden niet, hé"

Lokeren groeide de voorbije jaren uit tot een vaste klant in play-off I, terwijl Waasland-Beveren leek aan te modderen. Steekt dat niet op de Freethiel? “Ik wil eerlijk zijn”, lacht de voorzitter van de Supportersfederatie van Waasland-Beveren. “We zijn natuurlijk de beste vrienden niet, hé. En op sportief vlak gaat het Lokeren momenteel voor de wind, maar ik ben er zeker van dat onze tijd nog komt.”

“Glen De Boeck zal het potentieel wel uit onze kern halen”, gaat Van Goethem verder. “Of het derbygevoel leeft bij de vele buitenlanders in de spelerskern? Vorig seizoen konden we ons nog vereenzelvigen met Jonas Ivens, maar hij is er niet meer.  Ik hoop vooral dat we zaterdag de drie punten thuis kunnen houden. En dan volgt er ongetwijfeld een feestje.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties