Legear: "Het ontbrak me aan vertrouwen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Legear: "Het ontbrak me aan vertrouwen"
Foto: © SC

Jonathan Legear komt opnieuw aan de oppervlakte. De flankaanvaller vindt eindelijk zijn draai bij Terek Grozny. "De nieuwe coach gelooft in mij en dat rendeert meteen op het veld."

Jonathan Legear verhuisde in 2011 van Brussel naar Grozny. De flankaanvaller had het de voorbije jaren moeilijk in Rusland. Hij verkommerde op de bank en haalde het nieuws enkel in negatieve zin. De voorbije weken loopt alles dan weer op wolkjes voor de tweevoudig Rode Duivel.

“De komst van Yury Krasnozhan heeft veel veranderd”, vertelt Legear in La Dernière Heure. “De nieuwe coach liet meteen weten dat hij in me gelooft en dat rendeert op het veld. Ik werd al twee keer verkozen tot ‘Man van de Match’ en kreeg zelfs al felicitaties van de voorzitter.”

De Luikenaar viel in het Astridpark vooral op met zijn flitsende bewegingen. Hoe zit dat momenteel in het koude Rusland? “Ik ben nog altijd even snel. (lacht) Mijn kwaliteiten zijn nooit verdwenen, maar het ontbrak me simpelweg aan vertrouwen. De koude? Die vriestemperaturen helpen niet echt bij het voetballen.”

Terek Grozny kampt momenteel met degradatiezorgen, maar Legear is overtuigd van de sterkte van de Russische Premjer Liga. “De competitie wordt nog steeds onderschat. Maar Zenit doet het toch goed in de Champions League? En Rubin Kazan voetbalde Zulte Waregem toch op een hoopje?”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties