Cercle - Club: De supporters zijn er klaar voor

Joris De Wolf
| 6 reacties
Cercle - Club: De supporters zijn er klaar voor
Foto: © SC

Op de dertiende speeldag in de Jupiler Pro League ontvangt Cercle Brugge donderdag Club Brugge. Voor beide ploegen is dit uiteraard een speciale wedstrijd. Voetbalkrant.com had een gesprek met de twee voortrekkers van de Brugse supportersverenigingen.

Cercle Brugge
Cercle Brugge kent voorlopig geen rampjaar zoals vorig seizoen. De troepen van Lorenzo Staelens staan op een twaalfde plaats in het klassement. “Voor ons moet het niet, voor Club Brugge wel. Daarom kunnen wij meer ontspannen spelen”, zegt Johan Deseure, voorzitter van de supportersvereniging van Cercle Brugge, aan Voetbalkrant.com.

“We verwachten geen vol huis, maar toch een 15 à 17.000 toeschouwers. Je voelt wel dat die wedstrijd leeft. Onze vereniging zal er dan ook alles aan doen om de drie punten ‘thuis’ te houden. Club heeft nu al twee keer na elkaar verloren. Hopelijk kunnen we daar van profiteren.”

Menselijke carwash
Cercle doet er alles aan om de supporters warm te maken voor de wedstrijd. “Voor de match organiseren we een menselijke carwash. Supporters passeren in een tunnel en worden in de kleuren van Cercle gespoten. Ook in het stadion zullen er tifo’s en dergelijke voorzien worden.”

Deseure heeft alleszins vertrouwen in de goede afloop. “Ik gok op een 2-1 overwinning. Dat zou echt fantastisch zijn.”

Club Brugge
Ook in het kamp van Club Brugge is de spanning te snijden. “Ik ben maar vier keer per jaar zenuwachtig voor een wedstrijd. Dat zijn de wedstrijden tegen Cercle Brugge en tegen AA Gent”, zegt Luc De Ridder, woordvoerder van de supportersfederatie van Club Brugge, aan Voetbalkrant.com.

“Wij hopen op een klinkende overwinning. Het zal alleszins niet gemakkelijk worden. Als je naar de wedstrijd tegen Genk kijkt zie je dat we heel moeilijk tot scoren komen. De laatste tijd spelen we niet overtuigend.”

Blue Army
“Ik hoop uit de grond van mijn hart dat Cercle in eerste klasse blijft. Die beleving rond de derby is echt fantastisch. Het is iets uniek. Ik denk niet dat onze supporters iets speciaal gaan doen. Wie weet heeft Blue Army iets in petto, maar die proberen dat altijd zo lang mogelijk geheim te houden.

Ook De Ridder heeft vertrouwen in zijn ploeg. “ Ik gok op een 0-2 overwinning. Dat behoort zeker tot de mogelijkheden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties