De kansen van Anderlecht in Parijs: een overzicht

De kansen van Anderlecht in Parijs: een overzicht
Foto: © SC

RSC Anderlecht gaat morgen op bezoek in het Parc des Princes van Paris Saint-Germain. Een puntje rapen zou een onverhoopt succes zijn voor de Belgische landskampioen. Maar kan paars-wit ook de volle buit meegraaien in Frankrijk?

Door Cédric De Volder

Twee weken geleden stal Paris Saint-Germain – lees: Zlatan Ibrahimovic – de show in het Astridpark. De Fransen kwamen immers winnen met zware 0-5-cijfers. Een geoefende gokker zal dan ook geen cent inzetten op de kansen van paars-wit. Voetbalkrant.com hoopt echter op Belgisch succes. Waarom kan RSC Anderlecht winnen in Parijs?

1.       Zlatan Ibrahimovic en Edinson Cavani zijn twijfelachtig

Een tweetal weken geleden voetbalde Zlatan Ibrahimovic RSC Anderlecht nog op een hoopje met vier doelpunten. Ook Edinson Cavani pikte een goaltje mee. En uitgerekend de twee toppers zijn twijfelachtig voor het Champions League-treffen met Anderlecht. Al kan Laurent Blanc natuurlijk een nieuw blik sterren opentrekken.

2.       PSG onderschat ‘het Belgische kneusje’

Onderschatting is een reëel gevaar in het voetbal. De Parijzenaren verwachten wellicht opnieuw een zondagswandeling tegen de Belgische landskampioen. En laat daar nu net de kans van Anderlecht liggen. Enig probleem: paars-wit zal in dat geval ook een doelpuntje moeten meepikken.

3.       RSC Anderlecht is uit op revanche

Als de Belgische landskampioen morgen geen wraakgevoelens koestert, zal het nooit gebeuren. Een beetje profvoetballer huivert van een ‘afstraffing-à-la-Zlatan’. John van den Brom wacht dus wellicht geen moeilijke taak om zijn troepen te motiveren in het Parc des Princes. En in het andere geval? Dan is het beter om de schoenen aan de haak te hangen.

4.       Wedstrijd van de laatste kans voor paars-wit

Als Anderlecht nog Europese ambities koestert, mag er eigenlijk niet worden verloren in De Lichtstad. Een nederlaag betekent sowieso de uitschakeling in de Champions League, maar ook omtrent Europese overwintering moet paars-wit eigenlijk punten sprokkelen. Al wordt het sowieso moeilijk met nog een verplaatsing naar Athene voor de boeg.

5.       Dé tips van Mohamed Sissoko

De Belgische landskampioen kan nog een wit konijn uit de hoed toveren. Mohamed Sissoko traint immers al enkele dagen mee met paars-wit en staat op het punt om een contract te ondertekenen. De Malinees liep de voorbije jaren rond bij PSG – een uitleenbeurt aan Fiorentina inbegrepen – en kan Cheikhou Kouyaté en kornuiten van tips voorzien. Maar of dat zal helpen?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties