VIDEO: Keepers die het doel weten te vinden

Joris De Wolf
| 1 reacties
VIDEO: Keepers die het doel weten te vinden
Foto: © SC

Afgelopen weekend scoorde Stoke City- doelman Asmir Begovic een onwaarschijnlijk doelpunt. Na amper dertien seconden kreeg hij de bal aangespeeld van een verdediger en gaf er een lel op. Wonder boven wonder verzeilde de bal in het doel van de tegenstander.

Begovic is zeker niet de eerste, en zal ook zeker niet de laatste doelman zijn die de netten deed trillen. Voetbalkrant.com maakte voor u een overzicht van de bekendste scorende doelmannen.

José Luiz Chilavert

De bekendste keeper/goalgetter is zonder twijfel de Paraguyaan Chilavert. Hij scoorde tientallen keren op vrije trap en op penalty. Zelfs voor de Paraguyaanse nationale ploeg scoorde hij acht keer. In 2004 stopte hij met voetballen.

Sinan Bolat

De Turkse keeper Sinan Bolat scoorde een onwaarschijnlijke goal in loondienst van Standard Luik. In de Champions League-wedstrijd tegen AZ Alkmaar scoorde hij in de allerlaatste minuut van de toegevoegde tijd de gelijkmaker waardoor Standard en niet AZ op de derde plaats in de groep eindigde en zo nog Europees voetbal afdwong na de winterstop.

Silvio Proto

In het seizoen 2008-2009 werd Silvio Proto voor een seizoen uitgeleend aan Germinal Beerschot. In september 2008 scoorde hij in de wedstrijd tegen AA Gent in de slotminuut de gelijkmaker. Bij een hoekschop knikte hij de bal beheerst voorbije de Gent-goalie.

Bram Castro

De Belgische doelman Bram Castro scoorde in de bekerwedstrijd tussen Roda JC en De Graafschap in de allerlaatste minuut van de toegevoegde tijd de gelijkmaker. Op een hoekschop was Castro alert en tikte de bal binnen. Roda dwong verlengingen af waarin het zich het sterkst toonde.

Tim Howard

Tim Howard, de Amerikaanse doelman van Everton, scoorde in 2012 een gelijkaardige goal als Asmir Begovic. Van op bijna 100 meter schoot hij de bal voorbij Bolton-doelman Bocdan. Howard had wel geluk met de wind.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties