Wie haalde het team van de week?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 21 reacties
Wie haalde het team van de week?
Foto: © SC

Ook deze speeldag kwam onze redactie vol indrukken terug na een weekend voetbal op de Belgische velden. Deze week haalden maar zes teams de uiteindelijke selectie, kijk snel welke.

Doel

In doel stond er dit weekend geen maat op Darren Keet. De Zuid-Afrikaanse goalie, die dit seizoen wel al wat mindere wedstrijden kende, hield Kortrijk in de tweede helft recht tegen een sterk Oostende. Hij haalde op een fenomenale wijze een knal van Canesin uit de kruising.

Verdediging

Hij wordt stilaan een meubelstuk in onze defensie. De indrukwekkende Kara Mbodji staat al voor de zesde keer centraal achterin in het team van de week. Naast hem vinden we een secuur verdedigende Gregory Mertens, die zijn rode kaart en own-goal op Gent doorspoelde met een knappe prestatie tegen Waasland-Beveren.

Op de flanken vinden we twee jongens die ook iets moesten doorspoelen, de Brugse derby. Laurens De Bock en Thomas Meunier deden dat met verve en verdienen hun stek in het team van de week.

Middenveld

Op het middenveld speelde Junior Malanda bij Zulte Waregem een dijk van een partij. Tot zijn eigen ontzetting waren zijn twee doelpunten niet voldoende voor de zege. Voor hem hebben we Fabien Camus en Victor Vazquez, die laatste toonde nog even zijn kunnen voor hij geschorst wordt voor natrappen in de Brugse derby.

Aanval

Jelle Vossen was niet alomtegenwoordig, maar met een goal én een assist wel erg belangrijk voor Racing Genk. Naast hem voerde Benito Raman datzelfde kunstje uit. Vooral de vrije trap van de jonge spits mocht er zijn. Imoh Ezekiel was tot slot een gesel voor de Gentse defensie en onderging de strafschopfout van Padt. Op het eind viel hij wel uit zijn rol met een vreselijke tackle met twee voeten vooruit op de Gentse goalie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties