Europa keurt subsidieregeling nieuwe stadions goed

Joris De Wolf
| 28 reacties
Europa keurt subsidieregeling nieuwe stadions goed
Foto: © SC

Goed nieuws voor de Vlaamse en Brusselse clubs met een bouwproject. De Europese Commissie heeft woensdag de steunregeling voor de bouw en renovatie van voetbalstadions goedgekeurd. Clubs kunnen tot 10 januari 2014 een subsidieaanvraag indienen.

De steunregeling was een initiatief van de Vlaamse regering om de kwaliteit van de stadions in Vlaanderen en in Brussel te verbeteren. Zo zullen er meer stadions voldoen aan de criteria van de UEFA zodat pakweg Zulte-Waregem niet meer naar Brugge moet uitwijken om een Europese wedstrijd af te werken.

In totaal trekt de Vlaamse regering acht miljoen euro uit voor het hele project. Alle clubs kunnen een project indienen. Als dat project in aanmerking komt, krijgen ze een subsidie ter waarde van tien procent van het investeringsbedrag. Een club kan wel maximaal 2,5 miljoen euro ontvangen als ze een nieuw stadion bouwen, voor renovatiewerken is er een plafond tot 750.000 euro.

Uiterlijk in maart 2014, als alle projecten binnen zijn, beslist de Vlaamse regering welke voetbalstadions een subsidie krijgen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties