Interview Leider Westerlo trekt naar Eupen: "Zij zijn de best voetballende ploeg"

Robby Morren
Robby Morren
| 2 reacties
Leider Westerlo trekt naar Eupen: "Zij zijn de best voetballende ploeg"
Foto: © SC

Westerlo prijkt alleen aan de leiding in de Belgacom League. Na Moeskroen wacht morgen alweer een nieuwe topper tegen Eupen. Kenneth Schuermans blikt vooruit in een gesprek met Voetbalkrant.com.

Door Robby Morren

Zondag kende de Kemphanen een bijzonder lastige wedstrijd tegen Moeskroen. "Het was ideaal dat we na drie minuten al op voorsprong kwamen maar daarna kwamen niet meer aan voetballen toe. Het was geen goede wedstrijd van ons maar wel heel belangrijk dat we wonnen. Vorig jaar gebeurde het vaak dat we goed speelden en toch verloren. Gelukkig was het nu andersom."

"We moeten nu wedstrijd per wedstrijd bekijken. Hoe meer je wint, hoe belangrijker elke volgende wedstrijd wordt. Ook Eupen wordt heel moeilijk. Als we ook daar een goed resultaat kunnen halen, denk ik dat we van een geslaagde heenronde kunnen spreken."

Schuermans schat Eupen heel hoog in. "Eupen is voetballend de beste ploeg van tweede klasse. Wij moeten er goed georganiseerd gaan voetballen en dan zien we wel." Zal Westerlo naar Eupen afzakken voor een punt of voor de volle buit? "Je probeert iedere wedstrijd te winnen, maar als we in Eupen niet verliezen zal dat geen slecht resultaat zijn. We zullen drie punten proberen te pakken maar als je op voorhand kan zeggen dat je daar een punt meepakt, is dat toch positief. Alles hangt natuurlijk ook van het wedstrijdverloop af."

"Ik moet minder risico's nemen"

De 22-jarige Schuermans krijgt volop zijn kans centraal in de defensie naast Birger Maertens. De jongeling weet dat hij nog progressie moet maken. "Ik kan nog beter. Ik was helemaal niet tevreden over mijn wedstrijd tegen Moeskroen, zeker niet over de eerste helft. We konden wel de nul houden maar dat was grotendeels te danken aan onze doelman. In de tweede helft liep het beter en won ik mijn duels maar het moet nog veel beter."

"Ik sta tegen mijn voet en ik mag gewoon geen risico's nemen. Tegen Moeskroen draaide ik enkele keren naar rechts terwijl ik naar links moet draaien. Ik neem nog te veel risico's. Ik probeer te voetballen maar de coach zegt ook altijd dat ik geen risico's mag nemen, daar moet ik aan werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties