Pepsi schoffeert Ronaldo en verontschuldigt zich

Pepsi schoffeert Ronaldo en verontschuldigt zich
Foto: © SC

Een marketingstunt van het bekende merk Pepsi is helemaal verkeerd uitgedraaid. De colagigant had er niets beter op gevonden dan in aanloop van de beslissende WK-kwalificatie-interland Zweden-Portugal sterspeler Cristiano Ronaldo te schofferen. Het resultaat daarvan is ondertussen bekend...

Waar gaat het om? Zoals u op bovenstaande foto kan zien, beeldde Pepsi Ronaldo af als een voodoopop met rugnummer en al op een treinspoor. Onder de foto stond te lezen: 'We denderen over Portugal'. Nogal explicitiet en op Facebook werd dat door de Ronaldo-fans niet echt gesmaakt. Binnen de kortste keren had de pagina 'Wij drinken nooit meer Pepsi' over de 115.000 likes.

Een misrekening van het frisdrankmerk dat donderdag officieel zijn excuses aanbood. "We hebben de sport en de geest van de competitie nooit in een negatief daglicht willen stellen", aldus Pepsi. "Het spijt ons dat mensen zich aangevallen voelen. We hebben de foto's dan ook direct verwijderd en we willen iedereen onze excuses aanbieden."

Leuk detail misschien: de grote concurrent van Ronaldo, Lionel Messi, is de vaandeldrager in vele reclameclips van Pepsi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties