Duitsland: Topploegen laten geen punten liggen

Joris De Wolf

In Duitsland stonden er deze namiddag vijf wedstrijden van de veertiende speeldag op het programma. Bayern kende weinig problemen met Braunschweig terwijl Dortmund het toch iets lastiger had tegen Mainz.

Bayern München – Enitracht Braunschweig: 2-0
Bayern startte als een wervelwind tegen hekkensluiter Braunschweig. Na amper twee minuten spelen opende Arjen Robben de score. Op het halfuur was het opnieuw raak, en weer stond de Nederlander aan het kanon. Na de pauze vielen er geen doelpunten meer. Bij Bayern stond onze landgenoot Daniel Van Buyten 90 minuten tussen de lijnen.

In de stand behoudt Bayern zijn koppositie, Braunschweig is nog altijd rode lantaarn en doet er volgende week tegen Hertha Berlijn beter aan om nog eens de drie punten te pakken.

Hoffenheim – Werder Bremen: 4-4
In een spectaculaire wedstrijd speelden Hoffenheim en Werder Bremen gelijk. De thuisploeg startte het best aan de wedstrijd. Na nog geen twintig minuten spelen stond Hoffenheim 2-0 voor dankzij twee penaltydoelpunten van Salihovic. Nog voor de pauze zette Bremen die scheve situatie helemaal recht. In de laatste twee minuten voor affluiten zorgden Hunt en Elia voor een onverwachte 2-2 ruststand.

Na de koffie startte Hoffenheim opnieuw furieus. In acht minuten tijd wisten ze twee keer te scoren. Deze keer waren Volland en Herdling de doelpuntenmakers van dienst. Op het uur kon Petersen de 4-3 binnentikken. De wedstrijd leek te eindigen in een overwinning van de thuisploeg, maar in de extra tijd mocht Casteels zich toch nog eens omdraaien. Bargfrede zorgde voor de gelijkmaker.

Leverkusen – Nürnberg: 3-0
Leverkusen begon als favoriet aan deze wedstrijd en die favorietenrol maakten ze ook waar. Voor de pauze scoorde Heung-Min Son het openingsdoelpunt. Na de koffie ging de thuisploeg verder op dat elan. Kiessling en opnieuw Heung-Min Son zorgden voor de 3-0 einduitslag.

Leverkusen blijt door deze overwinning meedraaien aan de top van het klassement. Ze hebben nog altijd vier punten achterstand op leider Bayern München.

Mainz 05 – Borussia Dortmund: 1-3
Borussia Dortmund, de nummer drie in het klassement, had het niet onder de markt op het veld van de nummer zeven, Mainz 05. Voor de pauze kwamen de troepen van Jürgen Klopp niet tot scoren. Twintig minuten voor affluiten was het dan toch raak. Aubameyang scoorde het openingsdoelpunt.

Echt lang kon Dortmund niet van die voorsprong genieten, want amper vier minuten later hingen de bordjes opnieuw in evenwicht. Choupo-Moting zorgde voor de gelijkmaker. Nog eens vier minuten later zette Robert Lewandowski een strafschop om voor de bezoekers. Vlak voor affluiten kreeg Dortmund weer een penalty. Opnieuw zette Lewandowski zich achter de bal en hij miste niet. Einduitslag: 1-3.