Engelse topper eindigt onbeslist

Joris De Wolf

Tottenham Hotspur en Manchester United hebben op de dertiende speeldag in de Premier League 2-2 gelijk gespeeld. De twee ploegen maakten er een aangenaam kijkstuk van. Bij Tottenham stonden zowel Chadli, Vertonghen als Dembélé in de basis. Bij United bleef Fellaini op de bank.

In de eerste helft was United de betere ploeg in de openingsfase, maar toch kwam Tottenham op voorsprong. Paulinho dwong op een gevaarlijke plaats een vrije trap af en Kyle Walker schoot de bal onder de muur voorbij David De Gea.

Diezelfde Walker was niet veel later niet langer de held, maar de antiheld. Hij werkte een voorzet niet goed weg, de bal belande in de voeten van Wayne Rooney en die twijfelde niet. Voor Rooney zijn zevende doelpunt van het  seizoen.

Na de koffie bleef de partij goed op en af gaan. We waren tien minuten ver toen Sandro er op aangeven van Moussa Dembélé 2-1 van maakte. Echt lang kon de thuisploeg niet genieten van die voorsprong. Amper drie minuten later beging Tottenham-goalie Hugo Lloris een overtreding in het strafschopgebied op Welbeck. Rooney zette zich achter de bal en maakte zo zijn tweede van de namiddag. Nadien werd er niet meer gescoord. Beide ploegen schieten maar weinig op met deze puntendeling.