Interview Boskamp geeft raad: "John, speel naar de spelers die je hebt"

Boskamp geeft raad: "John, speel naar de spelers die je hebt"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Het gaat niet goed met Anderlecht. Europees uitgeschakeld, heel wisselvallig in de competitie en nu nog een bekerdebacle tegen Westerlo. "Maar dat is niets nieuws, het is al een jaar niet goed", benadrukt Johan Boskamp.

Van den Brom weet het niet meer. Reeds 22 verschillende veldbezettingen probeerde de Nederlander dit seizoen uit en nog vindt hij geen mix die pakt. "Vergeleken met Standard is zijn rotatie nog niets", zei Boskamp aan Voetbalkrant.com. "Maar bij Anderlecht is het anders. John is aan het zoeken en hij vindt het niet. Hij heeft de spelers niet om zijn spelletje te spelen. Maar dan moet je aanpassen. John, speel naar de spelers die je hebt."

"Na zes maanden bergaf en niet meer goed gekomen"

Het probleem dateert echter niet van gisteren. Al maanden is Van den Brom aan het zoeken naar een juiste veldbezetting, maar bestaat die wel met deze spelers? "Het is inderdaad niet alleen gisteren dat het verkeerd liep", aldus Boskamp. "Wij lopen al maanden te zeiken dat het voetbal niet goed is, maar eerder werd dat gecamoufleerd omdat er gewonnen werd. Kijk, de eerste zes maanden onder Van den Brom waren fantastisch, schitterend, maar daarna is het bergaf gegaan en niet meer beter geworden. Ze zijn wel landskampioen geworden, maar daar kan je niet op blijven teren."

Maar Boskamp wil absoluut niet alle schuld bij zijn landgenoot leggen. "Dat zou ook helemaal niet terecht zijn. Als trainer heb je verantwoordelijkheid, maar je mag ook niet op alles afgerekend worden. Hij kan er ook niet aan doen dat die gasten die penalties er niet intrappen. Maar dan krijgt hij naar zijn oren dat hij er niet op getraind heeft, maar ik kan hem daar wel in volgen. Een strafschop op je dooie gemakje op training trappen is niet hetzelfde als in een vol stadion."

"Nog nooit meegemaakt dat er geen leider is bij Anderlecht"

Het schrijnendste van al is de misschien wel de 'te brave' kleedkamer. Het is altijd peis en vree, niemand die eens op tafel klopt. Het zou in de tijd van Boskamp niet waar geweest zijn. "Ik heb het nog nooit meegemaakt bij Anderlecht dat er geen leider is. En die is er echt niet, niemand die opstaat. En dat mag het bestuur zich aanwrijven. Maar goed, die zal er in de winterstop wel komen."

Toch zou Boskamp zichzelf niet zijn als hij de verdediging van de jeugd niet op zich nam. "Kijk, ik zou veel meer respect hebben moesten ze zeggen: 'we zijn de weg van de jeugd ingeslaan, we gaan ermee door'. Maar ja, op een gegeven moment moet je ook resultaten kunnen voorleggen aan je achterban. En die wordt nu onrustig en dan weet je dat het moeilijk wordt in het Astridpark, ook voor Van den Brom."

Aleksandar Mitrovic kan ondertussen ook nog op steun van Boskamp rekenen. "Die jongen is ook nog maar 19 jaar en die moet je tijd geven. Weet je nog wat Romelu en Benteke allemaal over hun kop gekregen hebben? Maar goed, dat is een investering van vijf miljoen en dan verwacht je wel dat die rendeert."

Johan Walckiers

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties