Van der Elst over WK-loting: "Geef mij maar een haalbare kaart"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Van der Elst over WK-loting: "Geef mij maar een haalbare kaart"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Morgen staat in Brazilië de loting voor het wereldkampioenschap van volgend kalenderjaar op het programma. Ook Franky Van der Elst zit op het puntje van zijn stoel om onze toekomstige tegenstanders te kennen. Welke landen zou de voormalige Rode Duivel graag loten?

Door Cédric De Volder

Marc Wilmots en zijn entourage tellen – ook al willen ze het niet toegeven – de uren af richting WK-loting. Ook in België zal menig voetbalfan op het puntje van zijn stoel zitten wanneer het balletje met ‘Belgium’ uit de trommel rolt. Voetbalkrant.com vraagt zich dan ook af welke landen Franky Van der Elst op zijn bord wil.

"Laat Griekenland, Hondura en Algerije maar komen"

“Laat Griekenland, Honduras en Algerije maar komen”, aldus de voormalige Rode Duivel. “Ik kies bewust voor een groep die niet spectaculair is. Op die manier is de tweede ronde zeker en vast haalbaar. Ik hoop eerlijk gezegd op een scenario als dat van het WK 1986 in Mexico. Laat die kleppers maar later in het toernooi passeren.”

Toch wil The Fox waarschuwen voor overdreven optimisme bij een haalbare loting. “Op een WK mag je geen enkel team onderschatten. Griekenland lijkt een eitje, maar is een enorm stugge ploeg. Het zegt iets dat ze tijdens de kwalificaties amper vier tegendoelpunten slikten. Er zijn op een eindtoernooi geen gemakkelijke wedstrijden meer.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties