"Een leider als Defour zou zéker welkom zijn in het Astridpark"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 19 reacties
"Een leider als Defour zou zéker welkom zijn in het Astridpark"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht hoopt in januari een grote vis te vangen op de transfermarkt. De naam van Steven Defour circuleert nadrukkelijk, maar voorlopig is er nog niets concreet. "Anderlecht kan een leider als Defour absoluut gebruiken", aldus Gille Van Binst aan Voetbalkrant.com.

John van den Brom opteerde dit seizoen al voor verschillende spelers op zijn middenveld, maar halverwege het seizoen is de Nederlandse oefenmeester nog steeds ietwat zoekende. “Ze moeten iets doen bij Anderlecht en de komst van Defour zou dan ook zeker niet slecht zijn", begint Van Binst.

“Hij is in elk geval al beter dan de jongens die er nu rondlopen. Als Defour zijn niveau van een paar jaar geleden kan halen, dan is hij een geweldige aanwinst voor paars-wit. Het is toch een grote naam in het Belgisch voetbal en hij kan extra mentaliteit bijbrengen aan die jonge groep.”

"Beter spelen bij Anderlecht, dan zes maanden op de bank bij Porto"

Defour speelt lang niet elke week bij FC Porto (6 keer aan de aftrap in 13 competitieduels, nvdr.), dus met het oog op het naderende WK zou het ook voor de middenvelder zelf geen slechte keuze zijn om te vertrekken bij de regerende Portugese kampioen. “Dat klopt. Het zal financieel misschien wat minder zijn voor hem, maar het is alleszins veel beter dan zes maanden op de bank te zitten bij Porto.”

“Ik ben er overigens ook van overtuigd dat hij het niveau van Anderlecht aankan. Die jonge kerels bij paars-wit zullen ook opkijken naar iemand als hem. Ik zou zijn terugkeer naar de Belgische voetbalvelden alvast toejuichen”, besluit de voormalige verdediger van paars-wit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties